Dr. Ónodi Izabella 2018. január 23. 11:30

Himnuszmondó verseny a kultúra napján

Képgaléria
Himnuszmondó verseny a kultúra napján
A Himnuszmondó versenyt 15. alkalommal rendezte meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület január 22-én, a magyar kultúra napján. Az idei versenyen valamennyi általános iskola és a Móra Ferenc Gimnázium 12 diákja adta elő Kölcsey Ferenc Himnuszát és egy szabadon választott Petőfi-verset. A versmondókat dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke biztatta köszöntőjével.

– A Himnusz számomra szeretetet, békét és bizalmat jelent. Érzem, hogy az őseink erősek voltak, ezért nekem is erősnek kell lennem, hogy sikeresen haladjak céljaim felé – idézte egy 5. osztályos kislány, Krisztina gondolatait a versenyzőket köszöntve dr. Ónodi Izabella.

– Ezek az őszinte, gyermeki gondolatok ékes bizonyítékai annak, hogy Kölcsey Ferenc sorai nemcsak generációkon ívelnek át, hanem valóban minden korosztály számára mondanak és jelentenek is valamit. A szeretet, a bizalom, a béke és az erő a kulcsszavai ennek a kislánynak. Ezzel a költő 195 év távlatából is folyamatosan üzen gyermekeinknek, hogy ne csak ezt a földet becsüljék meg, ami táplál, és menedéket nyújt, hanem a közösséget is, amely a magyar nemzetet gondozza, szellemileg táplálja és generációról generációra értékeit továbbadja – zárta gondolatait a művelődési és szociális bizottság elnöke.

Az előadásokat Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke, Laczkóné dr. Szabó Klára és Mayer Lászlóné értékelték. A zsűri döntése alapján a Himnuszmondó versenyt  Patyi Andrea, a Constantium Móra Ferenc Általános Iskola 8. osztályos tanulója nyerte. Második lett Zámbó Napsugár, a Dózsa György Általános Iskola  8. osztályos tanulója. A harmadik helyen Gyöngyösi Emma, a Móra Ferenc Gimnázium 7. osztályos növendéke végzett.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!