Program 2018. április 7. 10:30

Költészet napja Szabó T. Annával és Lackfi Jánossal

Képgaléria
Költészet napja Szabó T. Annával és Lackfi Jánossal
Rendhagyó irodalomórára várják a félegyházi általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulóit a Költészet napja alkalmából április 10-én, kedden, a Móra Ferenc Művelődési Központba.

Délelőtt 11 órakor Szabó T. Anna József Attila-díjas költő Tatok, tatok, kopogtatok címmel költővé válásról, költői trükkökről, nagy klasszikusokról és kortárs költőkről mesél a kisiskolásoknak, de előadásából a játék sem hiányzik. Az ingyenesen látogatható programon lesznek ritmusgyakorlatok és költői játékok is.

Délután 14 órakor Lackfi Jánossal találkozhatnak a felső tagozatos diákok. A rendhagyó irodalom óra a Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta címet viseli, amely megegyezik az előadó János Vörös Istvánnal együtt írt kötetének címével, melyben klasszikus magyar versek, kötelező olvasmányok mai, szellemes átiratai vannak. 

Este 6 órakor a kortárs irodalmat kedvelő felnőtteket várják egy humoros költői estre a művelődési központba. Itt a két szerző, Szabó T. Anna és Lackfi János együtt vezeti be a nagyérdeműt a Verslavina köteten keresztül a férfi-női lét szépségeibe és gyötrelmeibe. Erre az alkalomra jegyek a Móra Ferenc Művelődési Központ portáján vásárolhatók. 

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
 

Kövessen minket a Facebookon is!