Dr. Ónodi Izabella 2014. január 16. 09:05

Sorsocskák Alapítvány

Képgaléria
Sorsocskák Alapítvány
– A konkrét segítség mellett jó példával is megkönnyíthetjük rászoruló embertársaink életét gyermekkoruktól kezdve, hogy később ők is értéket adhassanak saját gyermekeiknek. Ez mindannyiunk közös emberi felelőssége – vallja dr. Ónodi Izabella kiskunfélegyházi fogorvos, aki 2013 nyarán – férjével, Ónodi Árpád rendezvényszervezővel, és Horváth Gábor önkormányzati képviselővel közösen – e gondolat jegyében hívta életre a Sorsocskák Alapítványt. Vállalásukhoz hamarosan Bense Zoltán önkormányzati képviselő is csatlakozott. A kuratórium elnöki tisztét dr. Ónodi Izabella tölti be. Őt kérdeztük a kezdeményezés céljairól és terveiről.

– Nőként, anyaként, emberként mindig késztetést éreztem arra, hogy lehetőségeimhez mérten tegyek azokért a gyerekekért, akiknek valamiért nem adta meg a sors a kiegyensúlyozott gyermekkort. Ennek hátterében lehet anyagi nélkülözés, a lehetőségek hiánya, vagy betegség, a lényeg ugyanaz: a gyermek hiányt szenved. Ezt a hiányt szeretnénk enyhíteni nem feltétlenül anyagi forrásokkal, hanem emberi odafigyeléssel, példamutatással, törődéssel. A Sorsocskák Alapítvány alapelve keresztény értékeken nyugszik. Elsődleges célja a helyi és környékbeli beteg, rászoruló, valamint tehetséges gyermekek életminőségének és értékszemléletének javítása kulturális programok, adományok és kirándulások segítségével.

– Milyen konkrét ügyeket karolt fel eddig az alapítvány?

– Alig néhány hónapja kezdtük meg a munkát, azóta segítettük a Kapocs Szociális Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény nyári táborát, a Petőfiszállási Római Katolikus Plébánia hittantáborát az Eger melletti Bogácson, kirándulást szerveztünk értékes programokkal és vendéglátással a rászoruló kiskunfélegyházi gyermekeknek Pálosszentkútra, rendhagyó Mikulás ünnepséget szerveztünk, és megajándékoztuk a beteg félegyházi Török Jánoskát egy háromkerekű kerékpárral. Ezekhez a programokhoz anyagi, természetbeni és önkéntes munkában megnyilvánuló segítséget kaptunk az alapítvány elnökségi tagjaitól, a Kapocs Szociális Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézménytől, Csányi Józseftől, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnökétől, a Félegyházi Malom Kft-től, az NT Kft-től, Ván Jenő önkormányzati képviselőtől, a Vitamin Patika Pázmány utcai zöldség-gyümölcs kereskedésétől, valamint Hegyi Bence és Hegyi Viktor mezőgazdasági őstermelőktől. Rengeteg tervünk van még a félegyházi rászoruló, tehetséges gyerekek felkarolására és élményhez juttatására.

T. T.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!