Dr. Ónodi Izabella 2018. április 27. 14:13

Tágasabb várók, bizalmasabb orvos-beteg kapcsolat

Képgaléria
Tágasabb várók, bizalmasabb orvos-beteg kapcsolat
Mint arról korábban már beszámoltunk, 500 millió forintos ráfordítással felújítja az önkormányzat a Korond utca 5. szám alatti, volt SZTK épületet, és egészségügyi profillal újrahasznosítja azt. Ez lesz a város történetének eddigi legnagyobb önerős beruházása, amely – Csányi József polgármester szavait idézve – minőségi előrelépést jelent a félegyházi betegek és orvosok számára is. A leendő helyiségek egy részét már lekötötték. Az alábbiakban azok az orvosok mondják el mit várnak a létesítménytől, akik már eldöntötték, hogy itt bérelnek rendelőt.

Dr. Bata Andrea háziorvos:
– Ki utasítana vissza egy ilyen lehetőséget! Nagyon örülök a változásnak, és nagy reményeket fűzök az új, korszerű épülethez, mert minőségi változást jelent. Felnőtt háziorvosként praktizálok, betegeim számára sokszor kényelmetlen a szűk váró, a mindennapi gyakorlatban nincs mód négyszemközti orvos-beteg találkozásra. Már nagyon várom a változást, és úgy remélem, hogy mindez megoldható lesz az új helyen. Gyakorlatilag azonnal igent mondtam, amikor értesültem a tervekről.

Dr. Szemerédi László háziorvos
– Várakozással tekintünk az SZTK felújítása elé. Örömmel váltunk, mert úgy gondoljuk, hogy az új helyszínen komfortosabb, tágasabb várók szolgálják majd a páciensek kényelmét, és világos, modern, megfelelő méretű rendelőkben dolgozhatnak az orvosok és asszisztenseik. Ezzel hosszú idő után egy kicsit az egész háziorvosi ellátás megújul a városban. Őszintén bízom benne, hogy mindenki megelégedésére.

Dr. Ónodi Izabella
– Jelenleg az otthonunk mellett van a fogorvosi rendelőm. Ez nekem kényelmes, de a pácienseknek sokkal több előnyt tartogat az új egészségügyi központ. A háziorvosi, szakorvosi rendelések koncentrált elhelyezése lehetővé teszi, hogy egy helyen több dolgot tudnak majd intézni a betegek, ha pedig nekem kell beszélnem mondjuk az adott páciens háziorvosával, néhány ajtóval arrébb megtehetem.

Nagyon sok lehetőséget tartogat számunka az új helyszín, ahol rengeteg elképzelést, fejlesztést szeretnék valóra váltani. Magasabb szintre emelkedhet a fogászati-szájsebészeti ellátást. Lesz például pihenőszobánk, ahol a nagyobb beavatkozások után meg tudjuk figyelni a pácienst, a gyerekek nyugodt körülmények között fel tudnak készülni a beavatkozásra, vagy éppen nyugodt zavartalanul megszoptathat a csecsemővel érkező édesanya. Az asszisztensem időközben szájhigiénikus szakvizsgát tett, így az új helyen már ő lesz az „első lépés” a fogorvosi kezelő felé. Előbb elvégzi a fogtisztítást, a szájhigiéniai szaktanácsadást, és ez után jönnek hozzánk a betegek. Nagy öröm, hogy a rendelő egy fiatal végzős orvossal bővül, és két kezelőszékes lesz. Ez teszi lehetővé, hogy a fogorvosi ügyeletet is visszaállítsuk. Minél szélesebb körű szolgáltatást szeretnénk nyújtani a félegyháziaknak, amire további terveink is vannak.

Dr. Patkós Róbert
– 2015. márciusában vettem át dr. Kurth Endre praxisát. A Zrínyi utcai rendelőben fogadjuk a betegeket, ahol a fűtés, a világítás, a szellőzés… a 70-es évek színvonalát idézi. A magas rezsi mellett a csatornahálózat rendszeres meghibásodása is folyamatos problémát jelent, sokszor dolgozunk csatornaszagban. Ezek az okok miatt több alkalommal jeleztem az önkormányzatnak, hogy örömmel vennék igénybe olyan önkormányzati ingatlant, ahol megfelelő körülmények között tudok rendelni, ahol lehetőség van négyszemközti orvos-beteg kapcsolatra, infúziós kezelésekre, gyógyszeres terápiára. Ehhez mindenekelőtt szeparált rendelőre volna szükség. Miközben az orvos történetesen egy beteg megfigyelését végzi, a többi páciens folyamatos ellátása megtörténhet a másik helyiségben.

Amikor értesültem arról, hogy az önkormányzat a volt SZTK épület felújítását, és ott orvosi rendelők kialakítását tervezi, több szempontból is előnyösnek találtam az elképzelést, és nagy örömmel fogadtam a lehetőséget. Ezzel a projekttel az igényeim teljesülni látszanak, és bízom benne, hogy minden tekintetben a XXI. század igényei szerint újul meg az ingatlan. Példaértékűnek tartom a félegyházi városvezetés előremutató hozzáállását, ami tapasztalataim szerint korántsem általános manapság. A beruházás olyan változásokat indít el a helyi egészségügyi ellátásban, aminek előnyeit betegek és orvosok egyaránt élvezni fogják.
          

Kövessen minket a Facebookon is!