Dr. Ónodi Izabella 2018. május 26. 13:10

Délelőtt a Padkaporos Táncegyüttes fiataljai léptek fel a Béke téri színpadon

Képgaléria
Délelőtt a Padkaporos Táncegyüttes fiataljai léptek fel a Béke téri színpadon
A Városalapítók napi program keretében szombat délelőtt a Padkaporos Táncegyüttes fiataljai léptek a színpadra a Béke téren. Műsoruk megkezdése előtt a közösség alapítója és vezetője megköszönte minden félegyházinak azt a támogatást, amit az együttes működéséhez nyújtottak. Örömét fejezte ki, hogy az alakuló csapat tagjai közül többen már szülőként vannak jelen a mostani rendezvényen, és gyermekeik táncában gyönyörködhetnek. Külön köszönetet mondott dr. Ónodi Izabellának, aki a Sorsocskák Alapítvány jótékonysági rendezvényének felajánlásával támogatta, hogy táncosaik gyönyörű, hagyományőrző ruhában léphessenek minden alkalommal a nagyközönség elé.

A táncosok fellépése előtt dr. Ónodi Izabella is szót kért, aki elmondta: A néptánc és a népzene közügy. Kiskunfélegyháza lakosai és még sok jóérzésű ember az országból tudja, hogy közös zenei és táncos múltunk ápolása küldetés. Ezért dolgozik évtizedek óta az elismert Kiskunfélegyházi Padkaporos Néptáncegyüttes.

A városi támogatások mellet példás összefogásnak lehettünk tanúi. Ez év januárjában megtartottuk az első Kelengye bált, amelyen körülbelül 1 millió forint gyűlt össze, hogy kicsi és nagy padkaporosaink hosszú ideig kápráztathassanak el minket gyönyörű viseleteikkel és tánctudásukkal.

A városalapítók napján délután is gazdag program várja a városlakókat és vendégeiket. 13.45 kor kezdődik a nyilvános bajuszmustra, majd a hazai és külföldi bajuszosok felvonulnak a főutcán a Kunsági Bajuszkirállyal és a feltrei zászlóforgatókkal, a Langaléta Garabonciások vezényletével a Szent István- templomtól a Béke térig. A bajuszmustra és az idei bajuszkirály választás 14 óra 15-kor kezdődik.

A városalapítók napjának szombat esti programjai:


18.00 Berecz András Kossuth-díjas mesemondó előadása

20.30 CSÍK ZENEKAR élőzenei koncert

22.00 Padkaporos Táncház a Rozsdamaró zenekarral

Fotó: Fantoly Márton

s. r.  

Kövessen minket a Facebookon is!