Sport 2018. június 4. 15:30

Nemzetközi bajnokságon szerepeltek

Nemzetközi bajnokságon szerepeltek
Május 26-án és 27-én rendezték Budapesten a IV. Nyílt Nemzetközi Chan Wu Tradicionális Kungfu és Modern WuShu Bajnokságot, amelyen a Kiskunfélegyházi Chen stílusú Tai Ji Quan Egyesület is három versenyzővel: Csenki Tamással, Sallai Lászlóval, és Vidéki Lászlóval képviseltette magát. Edzőjük Nagy Ferenc edző.  

A Chen Shi Taijiquan Harcművészeti Iskola csapatai: Pécs, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza összesen 4 arany, 2 ezüst, 2 bronzérmet szereztek, ebből Kiskunfélegyháza csapata egy ezüst és egy bronzéremmel gazdagodott.

Kiskunfélegyházán 2014 augusztusában indult el újra a Tai Ji oktatás, amely jelenleg heti 2x2 órában biztosítja az érdeklődők számára az elméleti és gyakorlati tudásanyag megismerését. A vidéki iskolák szakmai irányítása Molnár Gáborhoz tartozik, a kiskunfélegyházi csapat vezetőedzője Nagy Ferenc, aki a Párizsban, 2012-ben megrendezett Európa-bajnokságon döntős volt és számos hazai versenyen ért el dobogós helyezést. E tárgyban diplomázott, és Han Kuiyuan által oktatóként engedélyezett edző, így az egyesület szerencsésnek mondhatja magát, hogy ilyen képzett oktatót sikerült megnyerni a városnak, amelynek eredménye most már érmekben is jelentkezik.

Petróczi Imre




 

Kövessen minket a Facebookon is!