Dr. Ónodi Izabella 2018. július 11. 14:00

Ahol a sör is családi program! - részletes programmal

Képgaléria
Ahol a sör is családi program! - részletes programmal
Kiskunfélegyháza ligetes főutcájának a vasútállomás előtti szakasza a kézműves sörök és családi programok több ezer szerelmesével telik meg ismét július második hétvégéjén. A Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál színes gyűjtőrendezvénye a magyar kisüzemi „sernevelés” remekeinek, a magyar kézműves sörkultúrával összefüggő programoknak és a családi rendezvényeknek.

A hétvégi fesztivál bőséges programkínálatában a családok és az élőzene szerelmesei is találnak látni, hallani és fogni valót bőven. A kicsiket játékos foglalkozások, maláta labirintus, gyermek boszorkánykonyha, ágyúmászás, baba-mama sátor, lurkókert, talpas ösvény, függőágy erdő és számos kézműves foglalkozás, tánc és zene várja a zöld füves, árnyas területeken. A felnőtteket színvonalas rock, blues, jazz és fúvós koncertek szórakoztatják az est beálltával. Külön élmény számba megy majd a várva várt Rocktábor serdülő turnus zárókoncert és a Bud Spencer és Terence Hill filmzenéket játszó Spencer Hill Band koncertje kivetítővel és vicces filmjelenetekkel a háttérben.

A Rocktár Élőzenei Bázis és a számos hazai és külföldi díjjal kitüntetett Bäder Félegyházi Sörfőzde együttműködésével megvalósuló fesztivál 100 kézműves sörfajtát kínál az egész ország területéről, de a nem sörös vendégeknek is akad látni és enni-inni való bőven. Lesz itt VB döntőt közvetítő sörsátor méretes ledfallal, fotósarok, sörútlevél-sorsolás, sörsétány, BBQ mozdony, gasztroudvar, sörkirálynő és királyválasztás, kézműves sörök versenye, amatőr sörfőzők versenye, próbafőzés, sörételek, sörfilmek, sörrodeó csapatversenyek,  és még sok-sok gasztrokulturális különlegesség a témakörben.

Az idei fesztivál fejlesztése jegyében a rendezvényterület jelentős növekedésen esik át a városi sportcsarnok előtti tér bevonásával, ahol a BBQ mozdony és a gasztroudvar számos különleges étellel nyújt ízletes szórakozást az éhes résztvevőknek. Itt kóstolhatják meg többek között az első ízletes Félegyházi Sörburgert, amelynek titkos receptje a félegyházi sörkülönlegességek felhasználásán alapul. Az egységes fizetőeszköz, a Félegyházi Sörtallér bevezetése pedig a villámgyors kiszolgálást teszi lehetővé a 15 sörpavilonban.

A rendezvényre jelképes támogatói belépőket már elővételben is lehet kapni a kiskunfélegyházi Tourinform irodában, amivel megelőzhető a sorban állás a fesztivál bejáratánál, ugyanis a jeggyel rendelkező vendégek külön beengedő folyosón gyakorlatilag azonnal beléphetnek a rendezvényterületre. A befolyt támogatói belépők fennmaradó részével a Plain-Rock Egyesület gyerekek és fiatalok számára kifejlesztett könnyűzenei tehetségkutató és gondozó programját támogatják kedves vendégeink. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk a IV. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztiválon július 13.-14. a Rocktár előtt!

Szeretettel vár a Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál! Kicsit és nagyot, söröset és zeneszeretőt, játékost és ábrándost a történelmi Öreglaktanya előtti platánsor göcsörtös védő karjai alá. A sörünnepen 100 magyar kézműves italkülönlegesség várja, hogy megkóstolja a nagyérdemű. A számlálhatatlan jégpárás sörcsap és színes egyedi üvegek világából a laktanya árkádjai alatt átlátogathat a vendég a Gasztro térre, ahol várja egy hatalmas BBQ mozdony, a sörburgeres, a pecsenyekocsis, a sörfagyis, a háziréteses, a kürtöskalácsos és még sok más szemnek és szájnak ingere. A gyerkőcökre addig a lurkó kertben szívesen vigyáznak animátorokkal. Jótékonysági belépőjének megváltásával a Plain-Rock Egyesület gyermek és ifjúsági tehetséggondozó programját támogatja.


Állandó programok: 
Lurkókert, Manóvilág, Talpasösvény 
VB sátor, Koncertek, Sörrodeó
BBQ mozdony, Gasztroudvar, Sörsétány


Részletes program:

Július 13., péntek 

09:00 Gasztrotér és BV sátor nyitás
16:00 Fesztiválnyitás 
17:00 Kézműves sörök versenye: közönségzsűrizés 
18:00 Varia Sunt lányzenekar - nagyszínpad
18:30 Rocktábor zárókoncert - nagyszínpad
20:00 Kézműves sörök versenye eredményhirdetés - nagyszínpad
20:30 Kravaiar "streetfolk" - sörsétány
21:30 Spencer Hill Magic Band "Bud Spencer és Terence Hill filmzenék élőben" -nagyszínpad 
23:30 Brass On the Road"bulifúvósók" -sörsétány


Július 14., szombat 

09:00 Gasztrotér és VB Sátor nyitás
16:00 Sörsétány nyitás
16:30 Sörfőzés bemutató
17:00 Sörrodeó csapatverseny értékes nyereményekkel és fergeteges hangulattal, 4 fős csapatokat várunk
19:00 Il Gatto Nero "brass quintet" -sörsétány
20:00 Mayfly "funky" - nagyszínpad
21:00 Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar "térzene" -sörsétány
22:00 Just a Zigzag "swing-pop" - nagyszínpad
23:30 Sun City Brass "bulifúvósok" -sörsétány

Támogatói hétvégi belépő: elővételben 1000 Ft / két nap, a helyszínen 1500 Ft / két nap. 10 év alatti kis vendégeknek ingyenes a belépés. A fesztivál területén saját fizetőeszközzel, a Sörtallérral vásárolhat italokat a gyors kiszolgálás érdekében. Az ételeket azonban továbbra is készpénzzel kóstolhatja meg az ön által választott pavilonban.

Tisztelettel köszönjük a rendezvény létrejöttét fő támogatóinknak: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Goods Market - Dél 100 Kft, Rollsped Kft., Kunsági Éden Étolaj - NT Kft, Rocktár Élőzenei Bázis, Sorsocskák Alapítvány.


Ónodi Árpád
cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 35.
tel: (+36 20) 8016034
honlap: www.sörfeszthaza.hu
facebook: www.facebook.com/felegyhazisorfesztival

Fotó: Kiss Czakó Imre
 

Kövessen minket a Facebookon is!