Dr. Ónodi Izabella 2018. június 28. 10:00

Amerikából jöttem…

Képgaléria
Amerikából jöttem…
Amerikából jöttem… címmel élménybeszámolót tartott Mezősi Ágnes félegyházi fotós new york-i útjáról, a félegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, június 26-án. Az érdeklődőket Kállainé Vereb Mária, az intézmény igazgatója, és dr. Ónodi Izabella képviselő köszöntötte. A fotóst támogatója, régi barátnője, dr. Sinkó Melinda is elkísérte az élménybeszámolóra és egy saját költésű verssel is meglepte.

Mint megtudtuk, a látogatás apropója egy new yorki galériában való kiállítás volt, amire egy amerikai-magyar művészeti pályázaton elért győzelemmel kapott lehetőséget Ági, további kilenc magyar képzőművész mellett. A felmerült költségekhez segítséget nyújtott a félegyházi önkormányzat és dr. Sinkó Melinda.  

A kiállítás darabjai több new yorki kiállítóteremben és a konzulátuson is megtekinthetőek voltak, de falra kerülnek még Chicagoban és Miami-ban is. A világot járt képsorozatot hazatérve a városi könyvtárban a félegyházi közönség is megcsodálhatja majd.

Ági rengeteg élménnyel gazdagodott, érdekes épületeket és kifejező portrékat fotózott útja során. Amerikában egy régi barát volt segítségére a látványosságok megtekintésében és az útvonalterv összeállításában, hogy minél több kép és élmény gyarapíthassa a félegyházi fotós művészi pályáját.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!