Sport 2018. augusztus 11. 12:00

Ma rajtol a megyei első osztály

Ma rajtol a megyei első osztály
Ezen a hétvégén rajtol el a 2018/19-es idény a Bács-Kiskun megyei első osztályú labdarúgó-­bajnokságban. Szombaton csak egy mérkőzést játszanak, a Kelebia–Kiskunfélegyháza találkozót, vasárnap viszont hat pályán indul meg a küzdelem.

Kelebiai KNSK–Kiskunfélegyházi HTK
V.: Kiss László (Apró Ferenc, Baranyai Dávid).
Kószó László, a Kelebia edzője: – A keretet a nyáron megerősítettük, ám igazán csak az első öt fordulót követően fog látszani, hogy valójában mennyire sikerült erősítenünk. A tavaly a megyei másodosztályban szereplő csapat magja megmaradt, hozzájuk érkezett öt-hat játékos, majd kiderül, hogy ez mire lesz elég. A bajnokságban a 10. hely környékét tűztük ki magunk elé, de hangsúlyozom, majd az első négy-öt forduló után látjuk pontosabban, hogy hol is van a helyünk. Komoly megmérettetés lesz a számunkra a mai mérkőzés, amelyet a liga egyik legerősebb csapata ellen vívunk. Szeretnénk jó mérkőzést játszani a nagyon jó Kiskunfélegyháza ellen, amely itt, a megyei első osztályban a nagy nevek csapata. Az eredmény tekintetében nem jósolgatok, egy biztos: mi mindent el fogunk követni a megye egyes rajton, sok nézőre számítunk, és az a célunk, hogy bármi is legyen az eredmény, ők remekül szórakozzanak.
Koncz Zsolt, a Kiskunfélegyháza játékos-edzője:

– Több új játékos is érkezett hozzánk. S. Juhász Tamás és Nagy Dániel Kecskemétről, Némedi Norbert Hetényegyházáról, Gajdacsi Mátyás és Bárkányi Bence Bordányból, valamint Szatmári Róbert kapus és Bábi Zalán Hódmezővásárhelyről. A bajnokságban a célunk minél jobban szerepelni. Több fiatal is került hozzánk a nyáron, őket és a helyi fiatalokat is szeretnénk beépíteni a keretbe, ami nem lesz könnyű feladat, de azon vagyunk, hogy fejlődjön a félegyházi labdarúgás. A hétvégén mindenképpen a három pontért utazunk. Tudom, hogy sok változáson ment át a Kelebia, Csongrád megyéről, Ásotthalomról került át oda több játékos, valamint az edző is. Az edzőjük nagyszerű szakember, remek munkát végzett az Ásott­halomnál is, személyesen is ismerem, nagyon jó véleménnyel vagyok róla, de ettől függetlenül is csak a három pont megszerzése lehet számunkra a cél - számolt be a baon.hu.


Vasárnap, 17.00

Kalocsai FC–Lajosmizsei VLC
V.: Kaszala Mihály (Marozsi Gábor, Váczi Levente).
Kohány Balázs, a Kalocsa edzője: – A négy új, pontosabban a két visszaigazolt és a két vadonatúj játékossal tényleg erősödött a gárda. Bár a Magyar Kupa múlt heti startja miatt a felkészülés elég rövidre sikeredett, mégis úgy gondolom, hogy jó formában várjuk a rajtot. Azzal a Lajosmizsével kezdünk, amely ellen az előző szezont zártuk. Akkor 3–1-re nyertünk, remélem, hogy sikerül a győzelmet megismételni. Annál is inkább, mert az első körös siker komoly lendületet adhat nekünk a folytatásra. Szükségünk is van rá, hiszen nehéz sorozat előtt állunk. Három hazai meccset játszunk, a Lajosmizsét a Kiskunfélegyháza, majd a Bácsalmás követi. Izgatottan várjuk már, hogy megszólaljon a kezdést jelző sípszó.


Akasztó FC–Bácsalmási PVSE 
V.: Szűcs Gábor (Katona György, Tóth István).
Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – Túlságosan nagy játékosmozgás az első csapatunknál nem volt. Két ember távozott, és mi főleg a nálunk nevelkedett fiatalokat hoztuk vissza a környékbeli csapatoktól, illetve egy középhátvédet igazoltunk, Rákóczi Tibort Nagykőrösről. A csapat magja tehát lényegében megmaradt, és ez komoly előny is lehet az összeszokottság révén. A célunk az idén is a 8–10. hely megszerzése, ezt reálisnak is érezzük, különösen azok után, hogy az előkészületi meccseken harapósnak, erősnek éreztük a gárdát. Ezen a hétvégén a célunk nem lehet más, mint a győzelem megszerzése. Minden bizonnyal sok szurkolónk kilátogat, hiszen az edzőmeccsekre is kijöttek szép számban. Fiatalokkal teletűzdelt, lelkes csapat a Bácsalmás egy remek edzővel, bizonyára szervezetten fognak játszani, de mi mindenképpen győzelemmel szeretnénk elrajtolni, hiszen mondanom sem kell, mennyire fontos egy jó start.


Harta SE–FADDIKORR-Kiskunhalasi FC 
V.: Nagy Attila (Kiss Sándor, Juhász László).
Sümegi József, a Harta edzője: – Néhány ember elment tőlünk és ugyanannyi érkezett is. Annyi pozitívumot mindenképpen el tudok mondani a létszámot illetően, hogy idén már tizenheten vagyunk a tavalyi tizenöttel szemben. A felkészülési időszakot némileg nehezítette az a bizonytalanság, amit a fluktuáció teremtett. Több játékossal tárgyaltunk, hogy még erősebbé tegyük a csapatot, de manapság nagyon nehéz igazolni. És ez nem is pénz kérdése, hanem inkább az a meghatározó, hogy a játékosok szeretnek a lakóhelyükhöz közeli csapatban futballozni. Télen, a jó igazolásoknak köszönhetően is, kettőt előreléptünk a tavalyi utolsó helyhez képest. Célunk, hogy a tíz elé kerüljünk. Az első fordulóban mindenki próbálja odatenni magát, hiszen a jó rajt önbizalmat ad. Mindenképpen szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni a Kiskunhalas ellen. Szerencsére azt látom a fiúkon, hogy elszántak, a többi vasárnap kiderül.


Szabadszállási SE–Kiskőrösi LC 
V.: Vörös Gábor (Fülöp József, id. Péter-Szabó Ottó).
Buzási Balázs, a Szabadszállási SE edzője: – A legnagyobb erényünk az, hogy sikerült megtartani a korábbi keretünket, amelyhez csatlakozott még Németh Krisztián kapus Dabasról. Házon belüli megoldásokat keresünk a posztokra és majd meglátjuk, hogy ez mennyire sikerül. A felkészülést július első hetében kezdtük és játszottunk nyolc felkészülési mérkőzést is. A Magyar Kupa-szereplésünk sajnos nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük. Újoncok vagyunk a bajnokságban, ahol szeretnénk stabil középcsapatként végezni. A pontvadászatot is szeretnénk jól kezdeni, ami nem lesz könnyű, hiszen a Kiskőrös kerete jelentősen megerősödött. Mindenesetre mindent megteszünk, hogy itthon tartsuk mindhárom pontot.


Jánoshalmi FC–Soltvadkerti TE
V.: Hagymási Attila (Lichtenberger István, Borsos Tamás).
Horváth Mihály, a Jánoshalma elnöke: – Az idén a keretben két változás történt, Kisa Péter abbahagyta a megye egyes szintű aktív labdarúgást sérülései miatt. A helyére egy támadójátékost, Várda Ákost igazoltuk Mórahalomról. A felkészülésünk a tavaly nyárinak megfelelően zajlott: igyekeztünk komolyabb játékerőt képviselő, magasabb osztályokban játszó csapatok ellen játszani. A bajnokságtól azt várjuk, hogy ugyanúgy dobogón végezzünk, mint tavaly. Vasárnap hazai pályán játszunk. A Soltvadkert egy korrekt, nagyon jól összerakott csapat, ami ellen nem lesz könnyű dolgunk, de a győzelemre törekszünk.


Kecel FC–Duna Aszfalt TVSE 
V.: Allaga Iván (Harsányi Martin, Szabó Gábor).
Kis Péter, a Kecel FC edzője: – Négyen távoztak, négyen jöttek a keretünkbe. Két ifistánk került fel a felnőttekhez, továbbá Nébl Martin érkezett Bácsalmásról, Patai Balázs pedig Makóról. Az előző szezonban magasra tettük a lécet a harmadik helyünkkel, amit szeretnénk megtartani és bízunk benne, hogy előrébb is tudunk majd végezni. A bajnoki főpróbánk, ami a Kiskunhalas elleni kupamérkőzés volt, remekül sikerült és bízunk benne, hogy a Halason mutatott formát át tudjuk menteni a tiszakécskeiek ellen is. Az újoncot mindenképpen szeretnénk legyőzni, de biztosan nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a másodosztály bajnoka is bizonyítani szeretne.


 

Kövessen minket a Facebookon is!