Dr. Ónodi Izabella 2018. augusztus 27. 10:00

A szépség körülöttünk van…

Képgaléria
A szépség körülöttünk van…
Hassan Abbas lengyel fotóművésznek nyílt tárlata a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A tárlat a lengyelországi Lódzi Fotóművészek Társaságának és a Wesel Hugó Kiskunfélegyházi Fotókör együttműködésének köszönhetően jött létre. A kiállítást Ónodi Izabella ajánlotta az érdeklődőknek.

– Az absztrakció, mutatkozzon meg a művészet bármely területén, bármely anyagában, bármely módjával, a legalkalmasabb kifejezési mód mind a művész, mind pedig a néző számára. Valószínű ezért érzi azt Hassan, hogy az absztrakció által képes önmagát gazdagítani, így képes a legtöbbet hozzáadni saját magából. Számunkra pedig nemcsak üzen, hanem különlegesen izgalmas légkört teremt alkotásaival, egyfajta intellektuális játékra invitál bennünket. Nem titkolt szándéka, hogy a legmélyebb érzelmeket hozza felszínre alkotásaival. A játék legtiszteletreméltóbb és egyedi része, hogy mi adhatunk címet az alkotásoknak – mondta megnyitójában Ónodi Izabella, a müvelődési és szociális bizottság elnöke.

Hassan Abbas évek óta foglalkozik művészi fotózással. 12 egyéni kiállítása volt Lengyelországban és több ízben más fotográfusokkal közösen vett részt tárlatokon. Évek óta tagja a Lódzi Fotóművészek Társaságának. fényképez, hogy kifejezze az identitását, megmutassa a lelkét.

„A szépség körülöttünk van, semmi sem korlátozza megmutatásukat – csak a nézőpontunk lehet más" – vallja az alkotó. Ahogy az idő haladt, megváltozott az érdeklődési köre (építészet, természet, portré). Mindig hiányzott valami … Valószínűleg azért, hogy hozzáadva valamit saját magából, önmagát gazdagítsa, a nézőnek pedig egy egyszerű üzenet helyett, fejtörőt adjon, absztrakcióval kezdett foglalkozni.

A művelődési központban kiállított alkotásai az érzelmeinek, a vízióinak a megjelenítői. Magukhoz vonzanak, ha meg akarjuk őket érteni.
 

Kövessen minket a Facebookon is!