Sport 2018. augusztus 26. 18:00

Negyedszerre is Csiki Árpád nyerte a Hírös Vágtát

Képgaléria
Negyedszerre is Csiki Árpád nyerte a Hírös Vágtát
A Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamának győztese Szentkirály település képviseletében a székely származású, Marosvásárhelyen született, de 22 éve már Magyarországon élő Csiki Árpád lett Lord Black nyergében. Ő egyébként a Hírös Vágta történetében immár negyedik alkalommal nyerte meg a versenyt.

A Rudolf huszárlaktanyában kialakított lóversenypályán idén ingyen tekinthették meg a nézők a versenyt. Amely bővelkedett izgalmakban: a Kishuszár Vágta döntőjében például Tóbiás Zsuzsa (Szentkirály), Sidol nyergében óriásit bukott (lásd a képgalériában), de szerencsére sem ő, sem pedig a lova nem sérült meg - olvasható a keol.hu tudósításában. Kecskemétet az eredményhirdetésen Bogasov István önkormányzati képviselő, tanácsnok, a sport munkacsoport elnöke képviselte.


Eredmények:

Kishuszár Vágta:
 I. Tóth Rozi (Kunpeszér), Ricsi nyergében, II. Viszus Viktória (Fülöpháza), Fanni nyergében, III. Tóbiás Zsuzsa (Szentkirály), Sidol nyergében

Hírös Vágta: I. Csiki Árpád (Szentkirály), Lord Black nyergében, II. Tóth Erika (Tiszatelek), Csipke nyergében, III. Samu Vivien (Szabadszállás), Rudi nyergében.

Fogatfutam: I. Balogh Erika, II. Nagy Gábor, III. Csepelszigeti Adrienn.

A 2015-ben hagyományteremtő szándékkal alapított Szentkirályi Fair Play Díjat idén a legidősebb induló, negyven éves lovas múltja tiszteletére Bibók István (Fülöpháza) kapta meg, aki Szemafor Mitosz nyergében lett az előfutamokban negyedik.

 

Kövessen minket a Facebookon is!