Sport 2018. szeptember 2. 17:00

U16-os győzelem idegenben

U16-os győzelem idegenben
Idegenben, a Kelen SC ellen lépett pályára szeptember 2-án, vasárnap a Astra HFC Női Labdarúgó Klub U16-os csapata. A rangadónak számító mérkőzésen már a kezdő sípszótól kezdve egymásnak estek a lányok, mindkét együttes a három pont megszerzésére törekedett.

Fotó: Astra HFC Női Labdarúgó Klub Facebook-oldala

Nagyon sok helyzetet dolgoztak ki a lányok, de a Kelen csapata sem adta magát könnyen, így nagy harc folyt a pályán. A 31. percben először Siber Glória talált az ellenfél kapujába, megszerezve ezzel az Astra vezetését. Az előny azonban nem tartott sokáig, öt perccel később Jósvai Brigitta révén kiegyenlített a Kelen SC, így 1-1-es döntetlennel zárult az első játékrész. 

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, a 41. percben Siber Glória megszerezte a csapat, és önmaga második találatát (1-2). Nyugodtak ezután sem lehettek, nagyon kellett koncentrálniuk, hogy ellenfelünk ne szerezzen gólt, illetve hogy megnyugtató előnyt sikerüljön szerezni a mérkőzés további részére. Ez a 74. percben sikerült is: Légrádi Viktória szerzett gyönyörű gólt, amelyre a kelenes lányok már csak a 78. percben tudtak válaszolni: Árvay Hanna talált Török Noémi kapujába. Több gól viszont már nem született, így az Astra 3-2-re megnyerte a mérkőzést.

Dícséret illeti a lányokat, mert különböző okok miatt hat játékos hiányzott ezen a mérkőzésen a keretből, ebből adódóan minden játékosnak a maximumot kellett nyújtania, hogy meg tudják szerezni a három pontot.

Az Astra tagjai: Török Noémi - Gáspár Viktória, Kirchner Anna, Dancs Diána, Reibl Orsolya- Siber Glória, Siber Szófia, Horváth Fanni, Légrádi Viktória - Godzsa Ivett, Király Zsófia - Vámos Viktória.




 

Kövessen minket a Facebookon is!