Bugac 2018. november 3. 10:00

Egy helyen lesz az egészségügyi szolgáltatás

Egy helyen lesz az egészségügyi szolgáltatás
Már állnak a falai az új egészségközpontnak Bugacon. A létesítmény megvalósulásával a bugaciak régi vágya teljesül.

Fotó: Tóth Géza

A több mint 300 négyzetméteres, modern, energiatakarékos épület kivitelezése a közelmúltban elkezdődött és várhatólag tavasszal be is fejeződik – tájékoztatta a baon.hu-t Szabó László polgármester. Elmondta, két lehetőség közül kellett a képviselő-testületnek választania: vagy felújítják a jelenlegi orvosi rendelőket, vagy újat építenek. Költséghatékonyabb és praktikusabb megoldásnak bizonyult egy új, központi rendelő megépítése, amelynek megvalósítására időközben pályázati lehetőség is kínálkozott. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 80 millió forintot nyertek a beruházásra, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Kft.-vel együttműködésben valósítanak meg. Az új komplexumban egy helyre kerülnek a háziorvosi és fogorvosi rendelők, illetve a védőnői szolgálat – részletezte Szabó László.

– A védőnői szolgálat jelenleg a szociális szolgáltató központban működik, ha onnan az egészségközpontba költözik, ott felszabadul annyi hely, hogy megszűnik a zsúfoltság. Az sem mellékes, hogy így elkülönülnek a szociális és az egészségügyi feladatok – tette hozzá a polgármester.

– A megfelelő hely kiválasztásán is sokat gondolkodtunk, végül a központi parkra esett a választásunk, amely könnyen megközelíthető, de mégis nyugodt helyen van. Közelében van a gyógyszertár, a buszmegálló és a játszótér is – indokolta döntésüket a településvezető. Arról is beszámolt, hogy az eredeti tervek szerint a pályázaton elnyert támogatás a teljes kiadásra elegendő lett volna, ám időközben jelentősen megemelkedtek az építőipari árak, így 21 millió forint önerőt kell az önkormányzatnak a beruházáshoz hozzátennie. Jó hír azonban, hogy a költségnövekmény egy részére lehet majd pályázni – mondta bizakodóan a polgármester.



 

Kövessen minket a Facebookon is!