Dr. Ónodi Izabella 2018. december 9. 08:00

Mézeskalács meseváros várja a látogatókat a Petőfi Sándor Emlékházban

Képgaléria
Mézeskalács meseváros várja a látogatókat a Petőfi Sándor Emlékházban
Idén ötödik alkalommal kérte a mézeskalácsok ügyes kezű készítőit a Kiskun Múzeum és baráti köre, hogy karácsony előtt építsék meg az édes mesevárost. Erre a felhívásra most minden eddiginél több, 56 háziasszony és közösség készített szebbnél szebb mézeskalács alkotást, amelyeket mindenki megtekinthet a Petőfi Sándor Emlékházban. A kiállításon tombolajegyeket is lehet vásárolni. A bevételt a Százszorszép Óvodának fejlesztő és szabadidős játékok vásárlására, a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézménynek művészetterápiás eszközök beszerzésére, valamint a Kiskun Múzeum gyermekprogramjainak megvalósítására ajánlják fel.

Az édes alkotásokat december 22-én, a városháza előtt, a negyedik adventi gyertya meggyújtása után sorsolják ki. A tárlatot dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke nyitotta meg, műsorral közreműködtek a Százszorszép Óvoda apróságai.

Mészáros Márta múzeumigazgató köszöntője után, megnyitójában dr. Ónodi Izabella így fogalmazott: – Hagyományból épült hagyomány a kiskunfélegyházi mézeskalács meseváros. Az étel, az édesség, amely egyszerre műalkotás is, immár Kiskunfélegyháza városát és lakosait is szimbolizálja. A város életében az ünnepi készülődés már nemcsak a család melegét jelenti az örömteli mézeskalács sütéssel, hanem egyben egy édes kihívás is, hiszen óráról órára nagyon sokan figyelik a végeredményt, a cukormázas félegyházi épületeket.

Az idei év nem csak jubileum, egyben egy izgalmas helyszínváltással egybekötött kiállítás. Édes teher a Kiskun Múzeum munkatársainak, hiszen egy nagy projekt részesei lehetnek, intézményük folyamatban lévő megújulásával. A mézeskalács-készítők is izgatottan várják a múzeum újbóli megnyitását, hogy azt is ízletes formákba önthessék majd 2019 adventjén – zárta gondolatait a művelődési bizottság elnöke.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!