Bugac 2018. december 23. 16:00

Karácsony, az önátadó szeretet ünnepe

Képgaléria
Karácsony, az önátadó szeretet ünnepe
Falukarácsonyi ünnepséget tartottak Bugacon, december 20-án. Az iskolai téli szünet nyitásának szerepét is méltán betöltő műsor lehetőséget adott arra, hogy a karácsony előtti készülődés sebes áradatában egy kicsit megállítva az időt egymásra és a közelgő ünnepre fókuszáljunk.

A műsor első fellépői a település óvodásai voltak, akik most is mosolyt csaltak az arcokra. Őket az általános iskola harmadik osztályos tanulói követtek egy kedves történet előadásával, majd a furulyások előadásában karácsonyi dallamok szólaltak meg a falu művelődési házának színpadán.

Verset mondott Lesták Sándorné, a Kálmán Lajos népdalkör és citerazenekar pedig ünnepi dalokat szedett csokorba. Az estet a bugaci református közösség árnyjátéka zárta, akiknek bemutatkozásában Faragóné Bencsik Dóra lelkésznő a karácsonyról a következő gondolatokat osztotta meg: – Az Isten fia a földre jött, hogy mi a mennybe mehessünk. A mi megváltónk igazi, önátadó szeretetet mutatott felénk azzal, hogy teljesen megüresítve önmagát lemondott az isteni hatalmáról, kicsi emberként, kiszolgáltatott csecsemőként a földre jött, hogy aztán odaadja magát értünk a kereszten.

A karácsony a szeretet ünnepe, amikor nem is feltétlenül az emberek szeretetét ünnepeljük, hanem az Isten szeretetét, hiszen Isten ajándékoz meg minket: kegyelmet és örök életet akar adni. Ez egy olyan ajándék, amit nem érdemeltünk meg, mégis megkapjuk – mondta a lelkésznő.

K. G.

Fotó: Messzi-Szabó Gábor
 

Kövessen minket a Facebookon is!