Program 2019. április 10. 14:30

Hírek a NépmesePontból

Hírek a NépmesePontból
A Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete és a Szakmaközi Művelődési Ház szeretettel meghívja önt az április 11-én, csütörtökön 10 és 12 óra között tartandó Tavasz a költészetben című programjára. A rendezvényt Rátkai Sándor igazgató nyitja meg. A műsorban közreműködnek a Kiskunhalasi SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola gitárosai, Földi Jácint trombitán, Tóth Gyula gitár, ének, a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesület tagjai.

Regősök húrján címmel vers- és prózamondó versenyre várják a költészet és szépprózaszerető iskolás fiatalokat, akik a vers és a próza tolmácsoláshoz tehetséget éreznek. A jelentkezési lapot kitöltve elektronikusan kell beküldeni az alábbi címre április 15-éig: Kompos-Vincze Nikolett [email protected]. A felhívás és a jelentkezési lap a www.nepmesepont.hu és a www.vers.hu oldalról is letölthetők.

***

A Magyar Versmondók Egyesülete és a NépmesePont élőszavas népmesemondásra épülő videópályázatot hirdet. A pályamunka műfaja és technikai kivitelezése szabadon választott (Pl.: film, animáció, bábfilm, homokfilm, fotóanimáció, zenés videoklip, stb.) A versenyre korosztályi megkötés nélkül bárki jelentkezhet maximum 3 pályaművel. Az egyéni indulás mellett lehetőség van csoportok nevezésére is. A nyilvános filmvetítés helyszíne a NépmesePont. Nevezési és beküldési határidő: 2019. április 15. A részletes felhívás megtalálható a http://nepmesepont.hu/videopalyazat_a_nepmesepontban címen.

***

A Táltos Világ Népmese és Népballada Előadói Találkozó célja a kulturális identitás elmélyítése a különböző nyelvjárások és a helyi népmesekincs megismerése, az előadás gyakorlása, az előadói eszközök bővítése és a tapasztalatcsere. A találkozó felmenő rendszerű verseny formájában zajlik, a fiatalabb és idősebb, sőt, a legidősebb korosztály mesemondói számára is nyitott. Ennek megfelelően, a találkozóra hazai és határon túl élő általános és középiskolás, valamint felnőtt amatőr próza- és mesemondók jelentkezését várják a Kárpát-medencéből. Egy-egy mű hossza nem haladhatja meg a tíz percet. A szervezők és a zsűri kifejezetten értékeli, ha a mesemondó élőszóban, improvizatív módon mesél. A jelentkezési lapot géppel kitöltve, elektronikusan kell beküldeni április 15-éig: Kompos-Vincze Nikolett
[email protected]. A felhívás és a jelentkezési lap a www.nepmesepont.hu és a www.vers.hu oldalról is letölthető. A verseny felmenő rendszerű, az országban több helyszínen megrendezett regionális döntőkről jutnak tovább a zsűri által kiválasztottak a budapesti országos gálára, amelyet a Fővárosi Művelődési Házban rendeznek meg.

A Regősök húrján és a Táltos Világ versenyekre jelentkezők között kisorsolnak egy tanévzáró osztálybulit, amelyet a Szakmaközi Művelődési Házban tarthatnak meg.



 

Kövessen minket a Facebookon is!