Program 2014. január 22. 07:12

Farsangi táncház

Farsangi táncház
2014-ben is folytatjuk a zenei hagyományőrzést a remek Rocktár Táncházakkal, hiszen mi nem felejtjük zenei és kulturális gyökereinket. Január 24-én Évnyitó Táncházzal kezdjük az évet. Vendégünk lesz Vas László és a tekerőlant, egy jellemzően dél-alföldi népi hangszer. Idén hasznos és reményeink szerint eredményes kulturális fúziót hoztunk létre a Művelődési Központtal, ugyanis hivatalos táncházsorozatunk februári alkalma nem más lesz, mint a megszokott "Művházas" Farsangi Táncház kézműves foglalkozással és minden egyéb jóval, amit a Rocktárban megszokhattunk már, csak éppen a Művelődési Központban - mondta el Ónodi Árpád, a Rocktár vezetője.

Rocktár csapatunk mindig szívén viselte a nemzeti és népi hagyományok ápolását. Így került a sor a népzenei elemeket is felvonultató koncertprodukciók kísérő táncházaira. A műfaj annyira népszerű lett rövid idő alatt a helyi közönség köreiben, hogy mostanra havi rendszerességgel tartunk élőzenés táncházakat.

A gyakran száz fős táncházak látogatói örömteli módon bővültek a környező települések táncosaival és oktatóival, de kíváncsiskodók is megjelennek szép számmal kortól, nemtől és zenei érdeklődéstől függetlenül, akik az este előrehaladtával és bátorságuk növekedésével be-be állnak a profi táncosok közé tanulni. Bevezettük újra az aprók táncát gyermekek és családok részére, valamint szeretnénk minden egyes táncházban állandó kísérő együttesünk, a Tenkes zenekar mellett helyi népzenészeket és különleges népi hangszereket is bemutatni, mint a kecskeduda, az ütőgardon vagy a tekerőlant.

Várjuk sok szeretettel a népzene szerelmeseit, valamint a táncolni és mulatni vágyókat 18 órától aprók táncával, 20 órától pedig felnőtt és ifjúsági tánccal, oktatással, gyakorlással, toborzással, mulatozással! .

Kövessen minket a Facebookon is!