Kultúra 2019. június 11. 10:00

Könyvtársarok – A nyár hírei

Képgaléria
Könyvtársarok – A nyár hírei
A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban még két hétig, június 28-áig tart a jubileumi, 90. Ünnepi Könyvhét, a kortárs magyar irodalom legnagyobb ünnepe.

Június 18-án az író, szerkesztő, publicista Miklya Luzsányi Mónika legújabb könyvét, a törökverő Török Bálintról és családjáról szóló, Az ecsedi boszorkány című történelmi regényét dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész ismerteti.

Június 25-én, Blazsev Zsófia, a Szegedi Tudományegyetem magyar-történelem szakos hallgatója a félegyházi születésű Lőrincz Dáviddal beszélget első, kitaláción alapuló, gimnazistáról szóló kötetéről, A Kulcsember című kisregényéről.

A könyvtárban könyvbörzét is tartanak: a kivont könyveket, folyóiratokat kedvezményesen vásárolhatják meg nyitvatartási időben, a ruhatárban.

*  *  *

Már hagyománnyá vált, hogy a könyvtárosok a nyári szünidőben táborokkal várják az ifjú olvasókat. Az alsósok olvasótáborban vehetnek részt, a felsősök öko-élménytábor és közlekedés témájú helyismereti tábor közül választhatnak. A gyerekek egy feledhetetlen hetet tölthetnek el olvasással, játékkal, kézműveskedéssel és kirándulással, amelynek úti célja Budapest.

*  *  *

Július 1-je és augusztus 25-e között rövidített nyitvatartással várja kedves vendégeit a városi könyvtár. Az intézmény hétfő mellett szombaton is zárva tart, keddtől péntekig 18 óra helyett 17 óráig látogatható. Az épület július 1-étől július 21-éig a főkapun nem közelíthető meg. Bejárat a Petőfi tér felől az árkádok alatt az Internet- és médiatár részleg oldaláról.
 

Kövessen minket a Facebookon is!