Dr. Ónodi Izabella 2019. augusztus 29. 17:30

Utcafórumot szerveztek a lakók

Képgaléria
Utcafórumot szerveztek a lakók
Utcafórumot szerveztek a Kossuthvárosban élők a Bessenyei és Lisznyai utca kereszteződése közelében. Az eseményre meghívták a körzet képviselőjét, dr. Ónodi Izabellát, továbbá Csányi József polgármestert és Balla László alpolgármestert is.

Dr. Ónodi Izabella a Rádió Smile-nak elmondta: a jó hangulatú, beszélgetős nyáresti összejövetelen mintegy 50-en vettek részt. A fórum elején Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester tartott tájékoztatót a Zöld város jelenlegi munkálatairól, valamint a jövő terveiről. 

A beszámoló után a lakók felhívták a figyelmet az utak rossz állapotára, és az olykor felgyülemlő esővíz okozta kellemetlenségekre. A képviselő elmondta, hogy ahol szükséges, ott tűzoltás-jelleggel segítenek az aszfalt kijavításában. 

Javaslat érkezett a városrész kihasználatlan területeinek kialakítására is. Ilyen például a Lisznyai utca jobb oldalán lévő üres zöld terület. Közös ötletelés után döntik el, hogy mire használják majd a helyet. A lakók felajánlották, hogy társadalmi munkában is segítik majd az elképzelés megvalósítását. 

Dr. Ónodi Izabella felhívta a figyelmet arra, hogy szeptemberben lakossági fórumot tartanak majd a Bercsényi utca közlekedésbiztonsági megújításáról a városházán. 

Összegzésül a képviselő hozzátette: a jól sikerült kötetlen fórumot ezentúl minden évben megrendezik közös főzéssel, bográcsozással. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!