Dr. Ónodi Izabella 2019. augusztus 30. 16:00

Virágokkal, tortával köszöntötték 90. születésnapján

Képgaléria
Virágokkal, tortával köszöntötték 90. születésnapján
A 90 éves Losonczi Lajosnét a Nádasdy utcai szociális otthonban  köszöntötték családtagjai, lakótársai augusztus 30-án. A város nevében dr.Ónodi Izabella virágcsokorral és oklevéllel fejezte ki Erzsike néninek Félegyháza tiszteletét, jókívánságait. A gondozók virágcsokrát Gálig Erzsébet intézményvezető nyújtotta át.

Losonczi Lajosné Bánfi Erzsébet 1929. augusztus 28-án született Tömörkényen. Szülei mezőgazdasági munkából éltek, testvére nem született. 8 osztályt végzett, jó tanuló volt, de nem tanult tovább, szüleinek segített a gyümölcsösben, szőlősben, illetve apukájának a takács munkában.

1951-ben ment férjhez és egy Tömörkény melletti tanyára költöztetek. 1953-ban született meg Erzsébet lánya, még ebben az évben beköltöztek Tömörkénybe a tanyáról, ahol addig éltek.

Ahogy lánya nagyobb lett, a téeszbe ment dolgozni, kapáltak, palántáztak, dohányt termesztettek. Csoportvezetői feladatokkal is megbízták, illetve a nőbizottság elnöke volt.

Vasárnaponként nagyon szeretett a bálban táncolni, illetve szabadidejében hímezni.

1977-ben egészségromlás miatt leszázalékolták. 1981-ben meghalt a férje, ezután még sokáig kijárt kertészkedni. 2000-ben beköltözött Kiskunfélegyházára. 2003-tól lánya egy unokatestvérével Tömörkényre hordta autóval nyugdíjas klubba.

2013-ban egészségében változás állt be, fokozottabb ápolást, gondozást igényelt.

2016 májusától házi segítségnyújtásban részesült. 2017 júliusában költözött be az Nádasdy utcai otthonba, ahol lánya rendszeresen látogatja.

 

Kövessen minket a Facebookon is!