Program 2019. szeptember 17. 14:30

Kezdődik a kecskeméti színházi évad

Kezdődik a kecskeméti színházi évad
Véget ért a nyári pihenőidő a kecskeméti Katona József Színházban. Az olvasópróbák és a felkészülés után teljes gőzzel indul az alkotómunka és a bemutatók sora a színház dolgozói és a nagyközönség számára.

Kecskemétre érkezik A Bagdadi tolvaj, első alkalommal szeptember 18-án, 15 órakor. A színház – ennek kedvéért – örökbefogadott egy papagájt a Kecskeméti Vadaskertből. A híres utcagyerek (D. Varga Ádám egyetemi hallgató) ismét Jázmin (Märcz Fruzsina) kezére pályázik, vakmerően szembenézve a nehezített atyai (Kis Jenő) próbákkal. Teljesíteni természetesen csak a csodalámpa Dzsinnjének (Fazakas Géza) segítségével tudja. A történet az igazi Ezeregyéjszaka világában elevenedik meg, ugyanis Mátravölgyi Ákos fantasztikus díszlet- és jelmeztervei a mesés Keletre repítik a nézőket. A Disney mesének köszönhetően elhíresült történetet Tóth Réka Ágnes írta színre, Drucker Péter szerezte hozzá a fülbemászó dallamokat, színpadra pedig az intézmény művészeti vezetője, Réczei Tamás állítja.

Ajándék és motiváció lehet a bérlet: Gyermek és családi bérletek a 2019/20-as évadban

Az Aladdin és a csodalámpa dalos mesét óvodai és iskolai intézmények számára ajánlja a színház gyermekbérletében, a Péter és a farkas zenés mesejátékkal együtt. A bérletvásárlással évi két alkalommal tehetik szebbé a kicsik hétköznapjait, hiszen a konstrukció előadásai kedd, szerda, csütörtök délután három órára ígérik a színházi élményeket. A két előadásra szóló gyermekbérlet ára már 2300 forinttól elérhető. 15 fő után egy darab ingyen kísérőbérletet kínálnak.

Természetesen a családoknak sem kell kimaradniuk az évad gyerekelőadásaiból, számukra is lehetőség van kedvező bérletvásárlási lehetőségre.
A fenti két zenés mesejáték szombaton és vasárnap 11 órától látható ebben a konstrukcióban, és 2600 forintba kerül. Remek iskolakezdési ajándék, vagy motiváció lehet számukra, így a tanév elején.

Színházak Éjszakája szeptember 21-én

Idén sem maradhat el az ingyenes Színházak Éjszakája a kecskeméti Katona József Színházban. Óriási akcióval és remek programokkal várják a közönséget a Kelemen László Kamaraszínháznak helyet adó Hírös Város Turisztikai Központban, szeptember 21-én, 17 és 19 óra között.

50 százalék kedvezmény az 5+1-es típusú bérleteknél, erkélybérlet vásárlása esetén. 20 százalék kedvezmény a szelvény és kamara/Ruszt József Színházi bérletre!

A magyar dráma napján megvalósuló rendezvényen a Kamaraszínház előterében és a színpadon is készülnek programokkal. A kisebbek már öttől kiszínezhetik az Aladdin produkció jelmezeit, fotózkodhatnak jelmezben, és Märcz Fruzsina segítségével Jázmin hercegnővé varázsolódhatnak. A szlogent megidézve, Urbán Richárd egyetemi hallgató vezetésével számos társasjáték várja a család apraja-nagyját az est időtartama alatt.

A színházterembe 17 és 18 órától indulnak a csoportok – a házigazdák Hegedűs Zoltán és Aradi Imre színművészek lesznek –, ahol is ízelítőt kaphatnak a nézők az évad előadásaiból. Láthatják Decsi Edit – Koltai-Nagy Balázs kettősét A pillangók szabadok romantikus vígjátékból, bepillanthatnak a Liliomfi produkcióba, ahol Hegedűs Zoltán, Decsi Edit, Lakatos Máté, Kelecsényi Anna e. h., Kovács Martin e. h, Váry Károly játékát láthatják, majd Danyi Judit és Aradi Imre az Állami áruház retro-operettből éneklik el duettjüket.

Lesz „Nyílik az ajtó” – játék és nem maradhat el a Varázsoljunk a fényekkel programelem sem. A Leskowsky Hangszergyűjtemény interaktív hangszerbemutatójával zárul a színpadi programok sora.

Kérik, hogy a színház portáján, a 76/501-170-es telefonon előzetes regisztrációval jelezzék részvételüket!

 

Kövessen minket a Facebookon is!