Helyi hírek 2019. október 1. 10:00

Mintegy 150 millió forintból újult meg két félegyházi oktatási intézmény

Képgaléria
Mintegy 150 millió forintból újult meg két félegyházi oktatási intézmény
Helyszíni bejárást tartottak szeptember 27-én, szerdán, két, összesen mintegy 150 millió forintos fejlesztésen átesett félegyházi oktatási intézményben. A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban és a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskolában nemrégiben lezárult felújítási munkálatokra a Kecskeméti Tankerületi Központ Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című EFOP felhívására benyújtott pályázatával nyert támogatást, még 2017 szeptemberében.

Elsőként a Móra Ferenc Gimnáziumban tekintették meg az érintettek a megvalósult beruházásokat. A bejáráson részt vett Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi központ igazgatója, Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza Város alpolgármestere, a gimnázium egykori igazgatója, dr. Kása Zsuzsanna intézményvezető, az intézményvezető-helyettesek és a kivitelező Elő-Szer Kft. képviselői. Az Oktatási terek infrastrukturális fejlesztése a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban című projekt a Széchenyi 2020 programban, 115,16 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg. Ennek keretében új központi fűtést alakítottak ki, megújult a kémiaterem, a biológialabor és a tornaterem öltözői, új külső csapadékvíz-elvezetés valósult meg, és új eszközöket is beszereztek.

Az Oktatási terek infrastrukturális fejlesztése a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskolában című projekt a Széchenyi 2020 programban 45,9 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg. Jankovszki Zoltánné intézményvezető és munkatársai mutatták meg a projektbejárás alkalmával a megvalósult fejlesztéseket: az új tornaszobát, a rekortán burkolattal felújított régi sportpályát, a beszerzett tantermi bútorokat, taneszközöket. Mindezt már birtokba vették az intézmény tanulói.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!