Helyi hírek 2019. október 2. 13:00

További részletek a félegyházi vasútállomás felújításáról

További részletek a félegyházi vasútállomás felújításáról
A vasúttársaság kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomás környezetének szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása. A legforgalmasabb állomásokat érintően 2023-ig tartó felújítási programot hirdetett a MÁV „50 Megújuló állomás” elnevezéssel.

Mint arról korábban beszámoltunk, megújul a kiskunfélegyházi vasútállomás. A Rádió Smile megkereste a vasúttársaságot azzal kapcsolatban, hogy a munkák idején milyen változásokra kell számítania a félegyházi utazóközönségnek.

A MÁV sajtóosztálya az alábbi választ adta:

Az utasforgalmi terek komfortnövelését szolgáló karbantartási programban a rendelkezésre álló fejlesztési források függvényében kerülhet sor Kiskunfélegyházán az alábbi munkák elvégzésére, 2022-2023-ban:

Utasforgalmi területek korszerűsítési, javítási munkáit végzik el. Kijavítják a felvételi épület külső vakolatát, megtisztítják a tégla- és kőburkolatokat, felújítják a nyílászárókat, emellett sor kerül a várótermi bútorzat (padok) cseréjére, graffitimentesítésre, festés- és világításkorszerűsítésre.


Új akadálymentes mosdót is kialakítanak, továbbá a nyílászárók felújítása, és a gépészeti elemek cseréje, felújítása is tervbe van véve.

A peronokon is elvégzik a burkolat javítását, kicserélik a teljes a peronbútorzatot (padok, szemetesek) új, egységes kialakítású utasbeállókat telepítenek, frissülnek a piktogramok és korszerű utastájékoztató vitrineket helyeznek ki.

Az utasforgalmi tereken megújulnak a térvilágítási berendezések korszerű energiatakarékos világítótestek alkalmazásával, valamint az energiaellátó rendszer is korszerűbb lesz.

Fontos elem a P+R és B+R parkolók kialakítása is, térvilágítással és biztonsági kamerák telepítésével.

A csarnokban, a peronokon új, dinamikus utastájékoztató (hangos és vizuális) rendszer kiépítését tervezik.

A munkák minimális forgalomkorlátozással járnak majd, de nem zárják be a csarnokot és a jegypénztárakat. Egyes utasforgalmi tereket részlegesen elzárnak az utazók elől, amíg az adott területen a felújítást elvégzik.

A felvételi épület teljes építészeti, épületgépészeti, energetikai rekonstrukciója a peronok, vágányok átépítése és teljes körű akadálymentesítése későbbi időpontban várható.  

Kiskunfélegyházán az E75-ös főút Szegedi úti útátjáró teljes felújítását 2019. május 11-15. között végezte el a vasúttársaság. Az elmúlt napokban nagygépes vágányszabályozás történt, a májusi felújítás utómunkájaként. Erre a munkára az ágyazati munkák utáni utótömörödés miatt volt szükség.

Az Izsáki úti, hármas útátjáró burkolatának javítása várhatólag év végéig megvalósul.

 

Kövessen minket a Facebookon is!