Kultúra 2019. december 9. 16:00

Minősített Könyvtár címet nyert el a városi könyvtár

Minősített Könyvtár címet nyert el a városi könyvtár
2019 mérföldkő a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár krónikájában. Első alkalommal nyújtott be nemzetközi pályázatot. A Zöld Könyvtár Díj felhívásra elkészített pályaművel az első helyet nem szerezték meg, de az öt kiemelt könyvtár között egyetlen magyarként olvasható az intézmény neve.

Novemberben egy újabb jó hírről kapott hivatalos értesítést Kállainé Vereb Mária igazgatónő. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár döntésének értelmében Minősített Könyvtár cím viselésére elismerést nyert a városi könyvtár. A sikeres pályázatra való felkészülés már 2016-ban elkezdődött, amikor két neves szakember öt alkalomból álló továbbképzést tartott a könyvtárosoknak, amelyen a minőségirányítási szemlélet elsajátításához szükséges információkat osztottak meg. A munka folytatódott tovább: megalkották stratégiai, illetve a külső és belső kommunikációs tervüket, valamint elkészítették minőségpolitikai nyilatkozatukat is. Számba vették legfontosabb partnereiket, akikkel együttműködési megállapodásokat kötöttek, illetve elégedettség és igényfelméréseket végeztek kérdőívek formájában. Ennek eredményeként alakították ki és adták át tavaly az ifjúsági sarkot.

A nyáron meghirdetett pályázat dokumentációját szeptemberben véglegesítették és adták be, majd októberben szakértők töltöttek el egy napot az intézményben.

A cím hivatalos átadására a 2020. január 22-ei Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett ünnepségen kerül sor.


Fotó: Seres Attila
 

Kövessen minket a Facebookon is!