Dr. Ónodi Izabella 2020. január 13. 08:00

Január 14-én folytatódik a népszerű Betűbölcsi

Január 14-én folytatódik a népszerű Betűbölcsi
Idén ősszel ünnepelte 10. születésnapját a Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja, amely örömteli találkozások, beszélgetések, előadások jól bevált helyszíne lett kéthetente, könyvek között, játékosan.

A Betûbölcsi a 0-3 éves gyermekek és szüleik számára létrehozott rendszeres foglalkozássorozat. Az intézmény következetes célja volt már a kezdetektől, hogy a legfiatalabb korban is lehet ismerkedni mondókákkal, mesékkel, más, hasonló korú kisbabákkal, örömteli könyvtári összejövetelek alkalmával. E találkozók alkalmával észrevétlenül kialakulnak közösségi szokások, érzések, értékek, barátságok, képességek.

A beszéd alapjait is könnyen sajátítják el a babák az anyanyelv ritmusát hallva, akár mondóka, ringató formájában, a könyvtári környezetben. Az egy évtized alatt számos, sok kismamát és gyermekét érintő kérdéssel, problémával foglalkozott ez a népszerű rendezvénysorozat. Az eddigi mintegy 250 Betűbölcsiben foglalkoztak például az ételallergiával, mondókatanulással, bábozással, az alternatív gyógymódokkal és módszerekkel, a mentális, a testi és a lelki egészség megőrzéséről, gondozásáról, szó esett többek közt a babamasszázsról, mosható pelenkákról, de hasznos tanácsokkal, konzultációs lehetőséggel is szolgált a gyermekorvos a téli betegségek idején. Kiemelt figyelmet fordítottak minden évben az anyatej világnapjára is.

2020-ban is folytatódik a Betűbölcsi, az alábbiak szerint:

Január 14., kedd 10 óra
Vendég: Dr. Ónodi Izabella fogorvos

Január 28., kedd 10 óra
Vendég: Huczka Anita védőnő


Február 11., kedd 10 óra
Vendég: Dr. Sinkó Melinda orvos, szoptatási szaktanácsadó

Február 25., kedd 10 óra
Vendég: Huczka Anita védőnő

 

Kövessen minket a Facebookon is!