Helyi hírek 2019. december 19. 07:30

A szív hangjai – összefogás Csányi Pankáért

Képgaléria
A szív hangjai – összefogás Csányi Pankáért
Nagysikerű jótékonysági eseményt szervezett a József Attila Általános Iskola teljes közössége. December 16-án, a korábban meghirdetett rendezvény a Széljáró balladás együttes ingyenes koncertjével kezdődött, akik Móra Ferenc, Petőfi Sándor megzenésített verseit, valamint népdal átirataikat adták elő. A műsor második részében az iskola tanulói különböző számokkal léptek fel: zongorajáték, vers- és mesemondás, tánc és musical bemutató is szerepelt a repertoárban.

A tanári karból alakult alkalmi kórus éneklése koronázta meg a jótékonysági estet. Az egyes műsorszámok mind azt a szeretet igyekeztek közvetíteni, amelyet az intézmény pedagógusai, tanulói és szülői közössége érez a nehéz helyzetben lévő, súlyos betegséggel küzdő kislány iránt. Ahogyan az intézmény vezetője, Wolnerné Vidéki Szilvia, az est megálmodója köszöntőjében elmondta: bíznak a szeretet és az összefogás erejében. Ezt sikerült is megvalósítani, ugyanis a délutáni süteményvásár és az esti előadás együttes bevétele 716.500 forint lett. Nagyon sok család nyújtott anyagi támogatást.

Nemcsak a süteménysütéssel és vásárlással, vagy a jótékonysági esten való részvétellel, hanem több vállalkozó szülő nagyobb pénzösszeget utalt át A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány számlájára. Az iskola által összegyűjtött pénzt a napokban Papp Anett, az alapítvány elnöke, és az intézmény igazgatója együtt fizetik be az OTP-nél vezetett bankszámlára. Anett már korábban vállalta, hogy a Panka gyógyulását segítő, steril körülmények kialakítását anyagilag kívánja segíteni.

A József Attila Általános Iskolában aznap több száz ember fordult meg azzal a céllal, hogy e nemes kezdeményezés mellé állva segítsenek egy angyalarcú kislánykán, akinek a sors túl nagy feladatot mért… Panka! Mi mindannyian Veled vagyunk. Szeretünk, és bízunk abban, hogy egészségesen visszajössz közénk!

 

Kövessen minket a Facebookon is!