Sport 2020. január 18. 10:00

Gyűlnek a nevezők a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupára

Képgaléria
Gyűlnek a nevezők a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupára
Korábban már beszámoltunk arról, hogy nagyszabású verseny rendezését nyerte el Kiskunfélegyháza. Május 8-a és 10-e között Magyarország legjobb fekvenyomói és erőemelői mérik össze tudásukat a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa keretein belül. Az előkészületek befejeződtek, a tervek szerint mintegy 700-800 versenyző érkezik a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokba.

Minderről Patyi Zoltán szervező számolt be, aki hozzátette, mind a városi önkormányzat, mind pedig a támogatók sokat tesznek a színvonalas verseny lebonyolításáért. A belépés díjtalan lesz. A nézők között értékes wellness utazást sorsolnak ki május 9-én.

Az első napon, május 8-án a férfi erőemelés (fekvenyomás, felhúzás és guggolás) számait rendezik meg 90 kilogrammig. Ezt követi másnap az elit show, amikor is az elmúlt évek legjobbjai mérik össze erejüket, tudásukat. Ezen a főnapon az erőemelés 90 kg. feletti számait tartják meg. A program május 10-én vasárnap a nők erőemelésével zárul.

A versenyen Magyarország legjobb erőemelői vesznek részt, akik egy sikeres szerepléssel kvalifikálhatják magukat a későbbi világversenyekre.

Várhatóan több kiskunfélegyházi versenyző is megméretteti magát, sokan érmes esélyekkel vágnak neki kategóriájuknak.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!