Helyi hírek 2020. január 22. 10:00

Sportkönyvtárat hoznak létre a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban

Sportkönyvtárat hoznak létre a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban
A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. programirodája a Petőfi Sándor Városi Könyvtárral közösen sportkönyvtár létrehozását tűzte ki célul a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A tervek szerint a 111-es szoba ad helyet a könyvtárnak, az előkészületek már zajlanak. Egyúttal felhívás keretében adományokat, illetve könyvötleteket várnak a megfelelő szakirodalomhoz. Elsősorban a városban gyakorolt sportok szakirodalma, szabálykönyvei, sportmódszertani és sportolói életutakat bemutatói könyvei, illetve sportregények kerülnek a polcokra. Emellett szórakoztató sportfilmek megtekintésére nyílik lehetőség. Továbbá az egészséges életmóddal, a természetjárással kapcsolatos könyveket, sportévkönyveket és összefoglaló kiadványokat várnak.

A sportkönyvtár segítséget nyújthat többek között a választott sportágban való eligazodáshoz, valamint erősítheti a kötődést a sporthoz, az egészséges életmódhoz. Emellett a könyvtár terme teret kíván adni a képzésekhez, motivációs beszélgetésekhez.

Az edzésekre és mérkőzésekre várók részére, mint tanulószoba működhet kulturált körülményeket biztosítva a felkészüléshez. Továbbá támogatást nyújthat a sportolói pályára készülőknek, ismereteiket gyarapítva.

A könyvtárat Kiskunfélegyháza elhunyt sportorvosának, dr. Garai István Leventének a hagyatékából megvásárolt könyves polcrendszerén rendszerezik a Petőfi Sándor Városi Könyvtár dolgozói.

Az első könyvek már megérkeztek Zsivótzky Gyula családjától, amely bemutatja a félegyházi sportgimnáziumból induló kalapácsvető életútját. Emellett érkezett adomány Győri Bélától, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkárától, aki a 2018-as Magyar Olimpiai Akadémia évkönyve c. kiadványt jutatta el.

A sportkönyvtár feltöltése folyamatban van. A gyűjtés sikerétől függően 2020-ban nyílik meg a tokiói olimpia évében.

Az adományokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban várják.


Kép: Archív

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!