Helyi hírek 2020. január 24. 10:00

Képcsarnok nyílik legendás félegyházi edzőkről és testnevelőkről

Képcsarnok nyílik legendás félegyházi edzőkről és testnevelőkről
Tovább bővül a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban létrehozott képcsarnok az idei, illetve a következő évben. 2019-ben a félegyházi olimpikonok kaptak helyet a képcsarnokban, akik mellett Kiskunfélegyháza városának sportbüszkeségét, Zsivótzky Gyula olimpikont ismerhetik meg a látogatók. Idén tavasszal a félegyházi legendás edzőkkel és testnevelőkkel bővül a képcsarnok. Jövőre pedig az Európa-bajnokságokon és világbajnokságokon részt vett félegyházi sportolókat mutatják be. Ehhez még gyűjtik az adatokat, információkat.

Kiskunfélegyháza sporttörténetét bemutatni szándékozó tervei között szerepel a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. programirodájának a helyi sportértékek feltárása, megismertetése, illetve, hogy megemlékezzen a félegyházi sportolókról, eredményeikről.

2019-ben a félegyházi sportértéktár kibővülésével 12 olimpikon és paralimpikon (Dr. Varga Béla (birkózás), Raggambi Fluck István (atléta), Molnár László (evezés), dr. Zarándi László (atléta), dr. Réczi László (birkózó), Vadász László (nemzetközi nagymester), Kürtösi Zsolt (atléta), Messzi István (súlyemelő), Szűcs Csaba (atléta) és Mizsei György (ökölvívó). Lőrincz Krisztina (evezés) és Csontos Piroska (atlétika) kapott helyet a képcsarnokban, illetve Zsivótzky Gyula olimpikon.

A félegyházi legendás edzők és testnevelők képcsarnoka ugyancsak a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. és a Kiskun Múzeum együttműködésében a Kiskunfélegyháza Értéktárban összegyűjtött anyagból készül.

Ezzel párhuzamosan gyűjtés folyik az Európa-bajnokságokon és világbajnokságokon részt vett félegyházi sportolókról, eredményeikről, akiket 2021-ben mutatnak be. A témával kapcsolatos anyagokat a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok 130-as irodájába várják. A programiroda reményei szerint az összegyűjtött anyag az idők során még tovább gazdagodik, bővül. A gyűjtés 2020 júliusában zárul.

Kép: A jelenleg is látható képcsarnok

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!