Helyi hírek 2020. január 22. 12:00

Kossuthosok sikere a Goethe Intézet pályázatán

Kossuthosok sikere a Goethe Intézet pályázatán
Pályázatot hirdetett középiskolák részére szeptemberben a Goethe Intézet azzal a céllal, hogy az iskolák alakítsanak ki egy sarkot, tantermet a német nyelv tanulásának motiválására. Az Ein Platz für Deutsch (Egy hely a németnek) címet viselő pályázatra a Kossuth Lajos szakképző intézmény is nevezett, és nem is eredménytelenül.

Országosan 10 középiskola jelentkezett a versenyre. A Goethe Intézet 450 000 forintot bocsátott minden nevezett intézmény rendelkezésére, amiből a tanulók tervei alapján egy olyan tantermet alakítottak ki, ahol a diákok szívesen tanulnak.

A pályázatba bevont tanulók betekintést nyerhettek egy projektterv, időterv, megvalósítással járó akadályok, és a projektdokumentáció elkészítésébe. Saját szabadidejüket áldozták fel a feladatok elvégzésére. A munkában nagyon sokat segítettek a festő és asztalos tanműhelyben gyakorlaton lévő tanulók is.

Az előzetesen beküldött és zsűrizett projektprezentációk alapján a záró rendezvényen hirdettek eredményt. A félegyházi intézmény diákjai az első helyen végzetteknek járó jutalmat vehették át.

A párhuzamosan meghirdetett projektlogó versenyen is eredményesen szerepelt a csapat két tagja: Tajti Bence és Viczinai Vivien. Az általuk szerkesztett logót egy hatalmas molinón megkapta az intézmény. A tanulók és az intézmény további értékes jutalmakat kaptak.

A versenyzők munkáját Szabó Péterné és Rádi Istvánné németnyelv-tanárok segítették.

 

Kövessen minket a Facebookon is!