Helyi hírek 2020. január 23. 11:00

Logisztikai szakmai nap a Közgében

Képgaléria
Logisztikai szakmai nap a Közgében
Logisztikai szakmai napot tartott a Közgé a 13. és a 14. évfolyamos logisztikai és szállítmányozási ügyintéző tanulók és szaktanáraik részvételével január 21-én.

A programon a szervezők, Tóthné Mezei Mária szaktanár és Tajti Bence munkaközösség-vezető előadásokat szervezett, amelyre a logisztika és a szállítmányozás területével kapcsolatos elhelyezkedési, munkajogi kérdésekkel:

Hogyan tudok elhelyezkedni a szakmai vizsga után?

Bemutatnám egy állásinterjún a képességeimet és a tudásomat, mit tegyek?

Milyen konkrét munkaköröket érdemes megpályáznom?

Milyen fizetési igényem lehet pályakezdőként?

Hogyan tervezzem későbbi pályámat, mit érdemes még a szakmai vizsga után elsajátítanom és megtanulnom?

Ezen kívül a logisztikai iparág legújabb fejlődési irányaira, a legkorszerűbb raktározási, logisztikai, szállítmányozási ismeretekkel ismerkedhettek meg az érdeklődő tanulók.

A téma előadói Gulyás Ágnes HR vezető és Mag János logisztikai szakértő voltak. Fordulatos, látványos, gyakorlati példákban, hasznos tanácsokban bővelkedő szemléletes előadásukat nagy érdeklődéssel hallgatták a tanulók zsúfolásig telt előadótermünkben. Nemcsak meghallgathatták az információkat, hanem kérdezhették is előadóinkat. Sokan éltek a lehetőséggel – a téma érdekességét jól mutatták az előadások után vendégeinknél kialakuló sorok: lehetőség volt a személyre szabott kérdésekre, amelyekre válaszokat is kaptak.

Köszönjük kedves vendégeinknek és a szervező kollégáknak ezt a színvonalas, hasznos rendezvényt! Reméljük, válaszaik elmélyítették minden tanulónkban a szakképesítésük iránt érdeklődést és megkönnyítik a szakmai vizsga utáni eredményes elhelyezkedést és karrierépítést.

Bánki Horváth Mihály
gyakorlati oktatásvezető

 

Kövessen minket a Facebookon is!