Helyi hírek 2020. január 23. 17:30

Szülői értekezlet a Külföldi Nyelvtanulási Programról

Szülői értekezlet a Külföldi Nyelvtanulási Programról
Szülői értekezletet tart a Tempus Közalapítvány által szervezett Külföldi Nyelvtanulási Programmal kapcsolatban a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Szakgimnázium február 6-án, csütörtökön 17 órakor. A szülői értekezletre a 9.a, 9.b, 9.d, 9.i, 11.a, 11.b, 11.d és 11.i osztályokba járó diákok szüleit hívják és várják. Kérik, hogy csak a fenti osztályokban tanuló diákok szülei menjenek el a szülői értekezletre, mivel az idei évben csak a fenti osztályokba járó diákok vehetnek részt a programban.

Röviden a programról:

A 2019/2020-as tanévtől a 9. és 11. osztályos nappali tagozatos gimnáziumi és szakgimnáziumi képzésben tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvoktatásban vehetnek részt a Nemzeti alaptanterv szerint tanulható első idegen nyelvek (angol, francia, német, kínai) célországaiban: Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Írországban, Máltán, Németországban. A Külföldi Nyelvtanulási Program hazai költségvetésből valósul meg. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) megbízásából a program megvalósítását a Tempus Közalapítvány végzi.

A célországokban történő nyelvtanulás három formában valósulhat meg: 1., a hazai középiskolák (vagy fenntartók) által szervezett csoportos kiutazás és részvétel a minősített külföldi nyelviskolák által kínált nyelvtanfolyamon az adott tanévet követő nyári szünetben; 2., a tanulók egyéni kiutazása és részvétele a minősített külföldi nyelviskolák által kínált nyelvtanfolyamon az adott tanévet követő nyári szünetben;
3., a hazai középiskolák által a partneriskolákkal közösen szervezett projektalapú mobilitás a célországokban a május 1-jétől november 10-éig terjedő időszakban. E mobilitásoknak is a tanulók idegennyelv-tudásának fejlesztése a fő célja.

A Külföldi Nyelvtanulási Program a célországokban való nyelvtanulásra teljes körű támogatást nyújt, tehát fedezi a külföldi nyelvtanfolyam díját, a kiutazás költségeit, a külföldi szállást és ellátást, a célországon belüli, a nyelvtanfolyamon való részvételhez szükséges utazási költségeket. A tanulók a támogatást még a tervezett kiutazás előtt megkapják, így önerő, előfinanszírozás nem szükséges.

 

Kövessen minket a Facebookon is!