Bugac 2020. április 10. 14:00

Új, aszfaltozott utak Bugacon

Új, aszfaltozott utak Bugacon
Az Árpád és az Alkotmány utca aszfaltozása április elején kezdődött el Bugacon. A két, nagyjából egy kilométeres út felújítása már nagyon indokolt volt, a munkálatokra 15 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztérium pályázatán az önkormányzat.

Ehhez még négymillió forint önerőt kellett a helyi költségvetésből biztosítani – tudtuk meg Szabó Lászlótól, a település polgármesterétől. Arról is beszámolt, hogy a községben még öt és fél földes utca van, melyek aszfaltozását saját forrásból nem tudják megvalósítani, de a Magyar Falu Program keretében további 28 millió forintot nyertek útépítésre. Ebből a keretből a Hunyadi utcában és az Orgoványi utcában új technológiával, hígított bitumenes eljárással építik az utat. Ezzel a módszerrel háromszor olyan hosszú szakaszt tudnak megépíteni, mint a hagyományos aszfaltozással.



Szabó László továbbá tájékoztatta szerkesztőségünket a napokban történt képviselő-testületi döntésről, amely szerint a jelenlegi helyzetben is kiírják a közbeszerzési pályázatot az iskola, a tornacsarnok és a polgármesteri hivatal energetikai felújítására. Abban bíznak, hogy mire a pályázati eljárás lezárul, a járványveszély is alábbhagy és zavartalanul megkezdődhet a fejlesztés. Azt is megtudtuk, hogy a mintegy 240 millió forintos beruházást a megyei önkormányzattal közösen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg a bugaci önkormányzat. A fejlesztéssel teljes egészében megújuló energiát használnak majd az intézmények fűtésére és világítására, ami jelentős megtakarítást jelent majd a falunak – hangsúlyozta Szabó László.

 

Kövessen minket a Facebookon is!