Bugac 2021. április 12. 16:00

Energetikai felújításra használják ki Bugacon az iskolai szünetet

Képgaléria
Energetikai felújításra használják ki Bugacon az iskolai szünetet
Bugacon jól halad a polgármesteri hivatal felújítása és kihasználva az iskolában elrendelt szünetet, az elmúlt hetekben megkezdődött a tornacsarnok, valamint az emeletes iskolaszárny energetikai korszerűsítése is.

A hivatal épületének homlokzata teljesen megújult, kicserélték a nyílászárókat, elkészült a mozgáskorlátozottak számára kialakított bejárat. A belső felújítások, a hőszivattyús fűtési-hűtési rendszer kiépítése még zajlik és készülnek a feliratok az új homlokzatra.

A hivatalban zajló munkálatokkal párhuzamosan elkezdődött az emeletes iskolaszárny, a tornacsarnok energetikai korszerűsítése is. Az ütemterv szerint szeptemberben már egy teljesen megújult, modern, környezetbarát iskola várja a diákokat, amely költséghatékony hőszivattyús fűtési rendszerrel működik. 

A tornacsarnok felújítási munkáihoz kapcsolódóan megkezdték az óvodaudvar teljes megújítását is. Első lépésként elbontották azt a veszélyessé vált épületet, ami korábban konditeremként is működött, megszüntették a csatornázás előtt használt szennyvízgyűjtő aknát. A nyár folyamán a Magyar Falu Program támogatásával kicserélnek minden udvari játszóeszközt és megépül egy új tornaszoba is az óvodás gyermekek számára – tudtuk meg Szabó László polgármestertől.

 

Kövessen minket a Facebookon is!