Helyi hírek 2021. április 18. 14:00

Várhatólag április végén ismét volán mögé ülhetnek a tanulók

Várhatólag április végén ismét volán mögé ülhetnek a tanulók
A kormányrendeletek értelmében a gépjárművezető-képzéssel foglalkozó autósiskoláknál is csak távoktatással lehetett oktatni. Mint tudjuk, csak az elméleti oktatást lehet így megoldani, ezért az iskolák felfüggesztették a gyakorlati oktatást, illetve a KAV (Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont) is március 18-ától határozatlan ideig felfüggesztette a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit – mondta el Füredi András, az egyik félegyházi autósiskola vezetője lapunknak.



– Ez a védelmi intézkedés az oktatók és tanulók egészségvédelmét szolgálja, de nagyon rosszul érintette a vizsgára kiírt tanulókat. Azok a hallgatók, akiket a vizsgára felkészítettünk, sajnos az újraindulásnál még vezetniük kell, mivel kiestek egy kicsit a gyakorlatból. Ebből is látszik, hogy egy kezdő vezetőnek a vezetői engedély kézhezvétele után sokat kell vezetnie, hogy gyakorlatot szerezzen és egy párhetes kihagyás után is bátran üljön a volán mögé. Azok a hallgatók, akik még az elméleti tanfolyamon vettek részt, tovább tudták folytatni a tanfolyamot, mert e-Learling képzésben részesültek, és ha lejárt a hozzáférésük a tananyaghoz, automatikusan meghosszabbították.



Hogyan érintette a helyzet az iskolát üzemeltetőket?

– Az autósiskolákat is rosszul érintette a megállás, hiszen több alkalmazottat foglalkoztatnak és árbevétel nélkül nagyon nehéz kigazdálkodni az iskola fenntartását. Az iskolák áttértek online ügyfélfogadásra, és tudomásom szerint mindenhol telefonon illetve e-mailen adtak tájékoztatást, valamint lehetőséget kínáltak e-Learling-ben a tanfolyam elkezdéséhez. Azoknak a hallgatóknak, akiknek lejárt valamilyen határidejük, a veszélyhelyzet feloldása után még 60 napig lesz lehetőségük befejezni a képzést. Legutóbbi értesülésünk szerint április 19-én indulhat a kontaktórás képzés – tette hozzá Füredi András.
 
Fotó: hiros.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!