• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Ők várják szeptemberben a félegyházi iskolakezdőket – bemutatkoznak az általános iskolák elsős osztályfőnökei
Helyi hírek 2021. április 20. 08:00

Ők várják szeptemberben a félegyházi iskolakezdőket – bemutatkoznak az általános iskolák elsős osztályfőnökei

Ők várják szeptemberben a félegyházi iskolakezdőket – bemutatkoznak az általános iskolák elsős osztályfőnökei
Óvodából az iskolába. Számos félegyházi család számára fontos, emlékezetes döntések és pillanatok forrása, amikor gyermekük, unokájuk megkezdi iskolai tanulmányait. Ezt az élményt szeretnénk lehetőségeinkhez mérten megkönnyíteni azzal, hogy bemutatjuk a kicsiket szeptemberben szeretettel és várakozással fogadó tanítókat, akikre osztályfőnökként meghatározó szerep hárul ebben a folyamatban.

Sorozatunkkal szeretnénk minden félegyházi érintett számára személyesebbé tenni az iskolakezdést. Ezúttal a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola tanítói beszélnek oktató, nevelő munkájuk jellegzetességeiről, az alkalmazott módszerekről.



Halász Attiláné Ildikó, a zenei „z” osztályról elmondta: itt a Kodály-módszer szerinti, emelt szintű ének-zenei képzés folyik. A zene révén hozzásegítik a tanulókat, hogy lélekben gazdag, a művészetek iránt érdeklődő és azt értő emberekké váljanak. Furulyaoktatás, 1-től 5-ik osztályig a néptánc, valamint 3. osztálytól a kórusban való éneklés képesség- és személyiségfejlesztő hatása gazdagítja ezt a tantervet.

Ildikó maga is a Batthyány iskolába járt, majd 1987-ben pedagógusként tért vissza. Hivatását családi minta alapján választotta. Fontos számára a naprakész tudás, amit rendszeres önfejlesztéssel tart fenn. A kisiskolásokat egyéni fejlettségi szintjüket szem előtt tartva fejleszti és készíti fel a további ismeretek elsajátítására.



Tóth-Horti Zsuzsanna az informatikát csoportbontásban tanuló „a” osztály osztályfőnöke lesz. A matematika tantárgy oktatása során az órai differenciálást alkalmazza, aminek eredményességét megyei és országos versenyeken elért sikerek igazolják. A programot elsőtől ötödik osztályig néptáncórák egészítik ki.

Az óvodapedagógiai szakirányú középiskolai évek után a tanítást választotta hivatásul. A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskolában 1999-től osztályfőnökként kíséri és támogatja a gyerekeket a kisiskolás lét, a tanulás élményeinek örömteli megélésében. Tanítványai készségeit és képességeit megismerve, személyre szabott módszerekkel bontakoztatja ki a bennük rejlő lehetőségeket. A nevelés és oktatás egységére törekedve a tanítás mellett – mentálhigiénés végzettséggel – a gyerekek kiegyensúlyozott testi-lelki fejlesztésére törekszik. Bízik a dicsérő szavak erejében, és vallja: a leghatékonyabb eszköz a szeretet.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!