Helyi hírek 2021. április 22. 18:15

Egy nap a holnapért

Egy nap a holnapért
Földünk egyszeri és megismételhetetlen. Úgy kell gondoskodnunk róla, mintha az életünk múlna rajta. Mert az is múlik! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése.

A tanév rendje szerint április 19-étől 23-áig tart a Fenntarthatósági témahét. A Batthyány Lajos Általános Iskolában a jelenléti oktatásba visszatérő alsó tagozatos tanulók környezetismeret, technika, és rajzórákon, a délutáni napközis szabadidős foglalkozásokon emlékeztek a Föld Napjára. A gyerekek tanítóik irányításával szebbnél szebb rajzokat és fejdíszeket készítettek. A témához kapcsolódik az iskola aulájában a dekoráció is.

E nap általában a megmozdulásokról, a megemlékezésekről szól. Egy nap viszont kevés. Egész évben fontos a környezettudatos életmód. Törekednünk kell, hogy minél több hazai zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, komposztáljunk, éljünk „zöldebben”!




Ki kell mondani, hogy a világ jelenleg nem jó irányba tart. Sajnos a legtöbb cég egyre kevesebb környezetbarát terméket gyárt, a hulladék pedig egyre csak növekszik. A szemét mennyisége egyenes arányban nő a gazdasági fejlődéssel, a jóléttel, így a legtöbb hulladékot az európai és észak-amerikai fejlett ipari országok termelik.

Mit sem érnek a megmozdulások, a Föld napi szemétszedések, a szó is elszáll, ha nem megfelelően élünk. E napon és az év többi napján sem tiltakozni kell, hanem minél gyorsabban cselekedni!



Fotó: Batthyanysuli.hu, National Geographic, hajozas.hu, Getty Images Hungary, kornyezetblog
 

Kövessen minket a Facebookon is!