Bugac 2021. május 13. 14:00

Turizmust segítő beruházások a bugaci Táltos Panzióban

Turizmust segítő beruházások a bugaci Táltos Panzióban
A Bugac környéki lovas turisztika és az itt élő lovas közösségek egyik középpontja a puszta szélén álló Táltos Panzió, mivel a Kiskunsági Nemzeti Park közvetlen közelében helyezkedik el, és több lovas- és gyalogtúra útvonal öleli körbe, kedvelt kiinduló, vagy pihenőpontja a természetbarátoknak és a környékbeli lovascsapatoknak.



A térség több kikapcsolódási lehetőséget nyújt, mint például a közeli termálfürdő, vagy a természetjárók örömére az olyan látnivaló, mint az ősborókás, valamint a szikes puszta lenyűgöző növény- és állatvilága. Az évente megrendezett Kurultaj és Ősök napja alkalmából egyfajta bázisként is fontos részét képezi a lovas kultúrának. Természetes tehát, hogy a bugaci önkormányzat és a környéken élők szívükön viselik a panzió sorsát is.



2019-ben az Aranyló Bugac Önkormányzat Kft. pályázatot nyújtott be a Táltos Panzió fejlesztésére, amelyet a Kiskunok Vidékéért Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport hirdetett meg.
A Turisztikai szolgáltatások erősítése a térségben projekt segítségével tűzivíz-tározót és lovas karámot építettek, valamint javításokat végeztek a panzió nádtetején.



A távlati célok között kiemelt szerepe van a turisztika fejlesztésének, a vendégházak korszerűsítésének.

Kisházi Judit
Kiskunok Vidékéért Egyesület
 

Kövessen minket a Facebookon is!