Dr. Ónodi Izabella 2021. július 10. 17:30

Átadták a Semmelweis-napi kitüntetéseket

Képgaléria
Átadták a Semmelweis-napi kitüntetéseket
Július 9-én, dr. Körtvélyessy András, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kiskunfélegyházi telephelyének vezetője és Csányi József polgármester adta át a Semmelweis-napi kitüntetéseket, az intézmény kertjében rendezett ünnepélyen.

Az eseményen a megbecsült egészségügyi, gazdasági és műszaki szakemberek méltatása mellett, a nyugdíjba vonuló kollégáktól is elköszöntek. A vírushelyzet idején elhivatottan helytálló önkéntes segítőket a szakmai elismeréseken túl – a tisztelet jeleként – oklevéllel és virágcsokorral jutalmazták.

Az Egészségért Közalapítvány a Kórházért Alapítvány 2018-ban alapította az Oltalmazó kezek-díjat azzal a szándékkal, hogy inspirálja az intézmény szakdolgozóit a magasabb színvonalú munka végzésére és elismerje az áldozatkész, odaadó munkát végző kollégákat. A díjakat a kuratórium tagjai, dr. Körtvélyessy András, dr. Perlaki Pál, Paksi Tiborné és Bánfi Andrea adták át.

Az ünnepség végén a kórház munkatársai közösen táncoltak a napjainkban népszerű Jerusalema dalra, amelyhez bárki csatlakozhatott. A jókedvről és a finom ételről Dj. Lapi gondoskodott.


Elismerésben részesült dolgozók

Kórházért Elismerő Oklevelet kapott dr. Szabó Edina adjunktus, Covid-osztályvezető és Kasza Klára munkaügyi csoportvezető

Főigazgatói Dicséretben részesült Busáné Szabó Mária raktáros és Kovács Betti csoportvezető gyógytornász

Kormánymegbízotti érdemérmet kapott Pomáziné Fekete Éva oltópontvezető asszisztens

Kiváló Kórházi Dolgozó elismerésben részesült Lantosné Patai Éva pénzügyi csoportvezető

Kiváló Ápoló kitüntetésben részesült Ambrus Tünde ápoló, krónikus belgyógyászat

Kiváló Asszisztens kitüntetésben részesült Bori Henrietta asszisztens

Kiváló Szakmunkás elismerést kapott Tóth László kertész

Többéves hagyomány a kórházban, hogy a Semmelweis-napon köszöntik azokat a dolgozókat is, akik évtizedek óta az egészségügynek szentelték életüket.


25 éves szolgálati elismerésben részesült

Dr. Körtvélyessy András telephelyvezető

Blaskovicsné Nánási Ilona segédápoló, mozgásszervi rehabilitáció III.

Hegyesi Erika műtős szakasszisztens, egynapos sebészet

Kurai István szonográfus, ultrahang-diagnosztika

Dr. Szabó Edina adjunktus, kardiológiai rehabilitáció


30 éves szolgálati elismerésben részesült

Busáné Szarvas Katalin diplomás ápoló, krónikus belgyógyászat

Csányi Csaba karbantartó, műszaki csoport

Csáki Mária szakasszisztens, tüdőgyógyászat

Géczi Beáta ápoló, mozgásszervi rehabilitáció III.

Keresztesiné Ipacs Rozália orvosírnok, ápolási igazgatás

Seres Imre Lászlóné röntgenasszisztens, röntgendiagnosztika


40 éves szolgálati elismerésben részesült

Busa József telefonközpontos, gazdasági csoport

Turcsányiné Fekete Éva pénztáros, pénzügyi csoport

Garai Zsuzsanna ápoló, mozgásszervi rehabilitáció

Drozdik Jánosné asszisztens, nőgyógyászati szakrendelés

Majoros Zoltánné ápoló, sürgősségi fogadóhely

Eszikné Kovács Ildikó ápoló, pszichiátriai gondozó

Dr. Gyöngyösi György főorvos, kardiológiai rehabilitáció

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete minden évben példamutató szakmai és kimagasló kamarai tevékenységéért kitüntetést ad át tagjai részére minden városi szervezetében. A kiskunfélegyházi alapszervezet az idei évben három kollégát részesít kitüntetésben az ellátás különböző területeiről. Ők évek óta részt vesznek a kamara tevékenységében, osztályukon segítik annak működését. Munkájukat elméleti és gyakorlati területen is lelkiismeretesség, felkészültség és alaposság jellemzi. Munkatársaikkal és a betegekkel való kapcsolatuk példaértékű.

Kamarai elismerésben részesült

1. Süvegesné Csabai Andrea – Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelye, Kardiológiai rehabilitáció, ápoló

2. Törökné Pintér Veronika – Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelye, Járóbeteg szakellátás, asszisztens

3. Dobosné Harmath Mónika – Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezető ápolója

Az idei évben a MESZK Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezet által alapított Megyéért Közösség Díjat a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephely vonatkozásában a Gyógyfürdő, Gyógytorna és Fizikoterápiás Munkacsoport és a COVID Munkacsoport kapja, az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozó tevékenység elismeréseként, különösen a pandémia nehéz helyzetében nyújtott kimagasló munkáért. A kitüntetést a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Ápolási igazgatása által szervezett 2021. évi Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából rendezett ünnepségen adják át, augusztus végén.

A kórház vezetése több éve foglalkozik azzal a gondolattal, hogy nyugdíjba vonuló kollégáikat méltóképpen engedjék el jól megérdemelt pihenőjükre. Erre az évre kikristályosodott az elképzelés, amely szerint minden évben Semmelweis-napon apró figyelmességgel köszönik meg hosszú, áldozatkész munkájukat.

A COVID-járvány ideje alatt mind az oltópont működésében, mind pedig a kórház mindennapjaiban bátran támaszkodhattak önkénteseik és a telephelyre kivezényelt katonák segítségére:

Dr. Ónodi Izabella

Dr. Sinkó Melinda

Dr. Dankó Dániel

Tarjányi Gabriella

Uljanics-Tóth Tímea

Nagyné Erdélyi Sarolta

Surányiné Pap-Ferenc Izolda


Az Egészségért Közalapítvány a Kórházért Alapítvány 2018-ban alapította az Oltalmazó kezek-díjat azzal a szándékkal, hogy inspirálja az intézmény szakdolgozóit a magasabb színvonalú munka végzésére és elismerje az áldozatkész, odaadó munkát végző kollégákat.

Oltalmazó kezek-díjban részesült

Eszik Erika szakápoló, mozgásszervi és kardiológiai rehabilitáció

Eszik Erika 2020 novemberétől a Kiskunhalasi Járványkórházban segítette a COVID-betegek ellátását. Munkáját a magas színvonalú szakmai hozzáértés és teljesítmény jellemzi. Megbízható, gyors, pontos, precíz. Munkatársai mindig számíthatnak rá, szakma iránti elkötelezettsége példaértékű mindenki számára.

Kafcsákné Simon Klára ápoló, krónikus belgyógyászat

Kafcsákné Simon Klára 2009-től dolgozik a kórházban. A gyermekosztályon, majd 2010 óta a krónikus belgyógyászati osztályon. Munkáját nagyfokú igényesség, lojalitás jellemzi. Kollégáival szemben figyelmes, segítőkész. A betegekkel nagyon kedves, empatikus.

Seres Anita diszpécser

Seres Anita nagyon fontos szerepet tölt be a gyógyfürdő életében. Bármikor, bármilyen feladattal megbízható, remekül helytáll. Szükség esetén kiválóan koordinálja a kollégák munkáját. Mindenkivel megtalálja a közös hangot, munkatársai nagyon kedvelik, és a betegektől is sok pozitív visszajelzés érkezett vele kapcsolatban. A koronavírus-járvány megjelenése óta számos feladatból önként kivette a részét. Bármilyen munkát végez, pontos és precíz.

V. B.
  

Kövessen minket a Facebookon is!