Helyi hírek 2021. július 12. 12:00

A legnagyobb álom az élet

A legnagyobb álom az élet
Jó hangulatban zajlott a lapunk által is meghirdetett Anna szívéért elnevezésű jótékonysági rendezvény július 10-én, Lakiteleken. Az esemény sikerét bizonyítja a mosolygós emberekről készült képek sorozata, és az összegyűjtött, több mint 1,8 millió forintnyi adomány egy tizenhárom éves, súlyos szívbeteg kislány és családja megsegítésére.



Az egész napos családi programra rengetegen ajánlottak fel alapanyagot, süteményeket, valamint italokat. A segítő szándékú társaságok pedig a helyszínre közös főzésre jelentkezhettek.






Az elkészült ételeket a vendégek között szétosztották, amelyek eszmei értékét a becsületkasszába dobhatták a jószívű emberek. A vendéglátáson kívül koncerttel, kézműves foglalkozásokkal, lovaglással, jógával és egyéb izgalmas programokkal készültek a szervezők.



A tiszakécskei Gyenes Anna Fallot-tetralógiával született, ennek következtében bármelyik pillanatban leállhat a szíve. Ha ez megtörténik, azonnal szívátültetésre lesz szüksége. Eddig három komoly szívműtéten és számos szívkatéterezésen esett át a tinédzserlány.



Édesanyja – aki egyedül neveli őt – saját erőből nem képes megteremteni a transzplantáció után szükséges feltételek, így a sterilszoba és berendezése anyagi fedezetét, ami körülbelül tízmillió forintba kerül. Itt Anna körülbelül egy évet fog teljes elzártságban eltölteni az életmentő műtét után.



Aki támogatni szeretné a családot, a következő módokon teheti meg:

Pénzbeli adomány felajánlása a Takarékbank 50460186-10003286 számlaszámon lehetséges.

Nemzetközi számlaszám: HU93-5046-0186-1000-3286-0000-0000


V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!