Helyi hírek 2021. július 14. 16:30

Pénteken nyílik a Sörfesztháza

Pénteken nyílik a Sörfesztháza
Hatodik alkalommal várják a sörbarátokat Kiskunfélegyházán az öreglaktanya előtt, a Kossuth utcán a vasútállomás és az Izsáki út közötti szakaszon. A Sörfesztházán mintegy 100 fajta magyar kézműves sört kóstolhatnak meg az érdeklődők, többtucatnyi sörműhely biztosítja a széles választékot.

Június 16-án, pénteken 16 órakor nyitja meg kapuit a rendezvény. A sörhöz kapcsolódó programok mellett az este folyamán koncertek szórakoztatják az érdeklődőket, csakúgy, mint másnap, június 17-én.
Az előkészületek már javában zajlanak. Minderről Ónodi Árpád szervező számolt be.

– A VI. Sörfesztháza már nem csak a sörökről szól. Az elmúlt évek során gasztronómiailag is sokat fejlődtünk. Az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhely immár az ételek terén is magas minőséget nyújt az érdeklődők számára. A sörök és az ételek mellett természetesen a családbarát gyermekprogramok sem maradnak el. Lurkókert, mesevilág, ágyúmászás, trambulin, babavár, kézműves foglalkozások, szombaton pedig a Langaléta Garabonciások várják a kilátogatókat. A színes programok sörtorony-építéssel, kézműves sörök versenyével, a sörfőzés bemutatásával és esti koncertekkel egészülnek ki.

– Milyen sörök lesznek megtalálhatóak a pavilonokban?

– Vannak nagyon extrém sörök, gondolok itt a chilis, vagy éppen a banános és ananászos sörökre. Elsőre talán kicsit furának tűnhetnek, de jól komponált sörök és sokan kedvelik. Kiemelném, hogy import söröket nem árulunk, kizárólag magyar sörfőzdék kézműves termékei kerülnek terítékre. Kuriózumként első alkalommal jelenik meg a fesztiválon az alkoholmentes csapolt sör, remélhetőleg elnyeri a közönség tetszését.

– Mely sörök voltak a legnépszerűbbek az elmúlt években?

– Két szinten mozgott az érdeklődés. Egyrészt az érdekességeket, a különböző ízvilágúakat kedvelték nagyon. Másrészt a minőségi asztali söröket (IPA, APA, Lager) fogyasztották nagy mennyiségben.

A rendezvényre védettségi igazolvány nélkül is be lehet jutni. A létszám korlátozott, ezért érdemes időben elindulni. A fesztivál területén az elmúlt évek megszokott gyakorlatához hasonlóan sörtallérokkal biztosított a vásárlás.

Kép: Sörfesztháza (2019.)

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!