Sport 2021. szeptember 2. 17:30

Szupercsütörtök! Pap Bianka és Konkoly Zsófia is paralimpiai bajnok

Szupercsütörtök! Pap Bianka és Konkoly Zsófia is paralimpiai bajnok
Konkoly Zsófia aranyérmet nyert csütörtökön 100 méteres pillangóúszásban, az S9-es kategóriában a tokiói paralimpián.

Borítókép: Magyar Paralimpiai Csapat Facebook-oldala

A sport365.hu tudósítása szerint a 19 éves pécsi versenyző  akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja  a csütörtök délelőtti előfutamát megnyerte, és 1:07.05 perccel, a legjobb idővel került az esti döntőbe. Ott ötven méternél másodikként fordulva, nagyszerű hajrával, 1:06.55 perces paralimpiai rekorddal győzött. 

Konkoly Zsófia harmadik érmét szerezte a japán fővárosban, mivel korábban 200 vegyesen és 400 gyorson egyformán második volt. Csütörtöki diadalával a magyar küldöttség tizenkettedik érmét, egyúttal ötödik aranyát gyűjtötte be.


Pap Bianka is aranyérmet nyert 100 méteres hátúszásban

Az S10-es kategória magyar indulója  akinek gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki rendesen a bal sípcsontja  1:09.71 perccel a leggyorsabb volt délelőtti előfutamában, illetve összesítésben is, majd az esti döntőben "leúszta" a mezőnyt, végig vezetett, s 1:06.70 perces eredménnyel győzött, több mint két másodperccel megelőzve a második Aurélie Rivard-t.


Fotó: Magyar Paralimpiai Csapat Facebook-oldala

A Vasas 21 éves úszója a magyar küldöttség 13. érmét, egyúttal hatodik aranyát szerezte. Pap  aki 100 háton világ- és Európa-bajnok, a riói paralimpián pedig második volt  másodszor állhat dobogóra a japán fővárosban, szerdán 400 gyorson ezüstöt nyert  írta a sport365.hu.

     

Kövessen minket a Facebookon is!