Sport 2021. szeptember 13. 18:00

Feltámadt a Koppányok tűzmadara

Képgaléria
Feltámadt a Koppányok tűzmadara
Szeptember 5-én, a kiskunfélegyházi Parkerdőben rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület, a Tűzmadár Versenysorozatának harmadik fordulóját, amely egyben a sorozat döntő versenye is volt. Az ország sok tájáról érkeztek íjászok a versenyre. 105 előnevezés érkezett és még a helyszínen is 23 nevezést fogadott a versenyiroda.

A versenynapot megelőző szombaton csapatépítő és tereprendező napot tartottak a Koppányok a Parkerdőben, estére kialakították mind a 24 célhelyet és lőállást, a különböző lőtávokkal. Szeptember 5-én, vasárnap reggel indult az érkező versenyzők regisztrációja, 10 órakor pedig a megnyitóünnepség. A megnyitó a Himnuszok éneklésével kezdődött, amelyben közreműködött Kurai-Kis Szilvia csellista és Kiss Ákos Jenő dalénekes. A Himnuszok után Kapus Krisztián örökös versenymegnyitó tartotta meg beszédét, majd Dinnyés Gyula és Kis Mónika tájékoztatta az egybegyűlt íjászokat a pályával kapcsolatos szükséges tudnivalókról, és a betartandó biztonságtechnikai szabályokról. Ragyogó napsütésben telt a nap, viszont a pálya kialakítása révén egész nap hűs árnyékban lőttek a versenyzők. Nagyon jó hangulat jellemezte a megmérettetést. A kis létszámú csapatok baráti légkörben, ugyanakkor nagyon tisztességes, sporttársi magatartást tanúsítva teljesítették a technikás pályát.

A Tűzmadár VS 3. fordulójának eredményei a Koppányoknál

Pusztai íj kategóriában:

1. helyezett lett: Fekete Katalin, Bicskeiné Csányi Mária,

2. helyezett: Kovács Máté, Keserű Szilvia,

3. helyezett: Patyi Norbert

További helyezések: Zoboki Botond 4., Tóth Mihály 4., Kurucz Orsolya 5., Szólya Imre 5., Lovas Ferenc 6., Szeibert Imre 7., Kis Csaba 8., Benoit Devisscher 8., Boldog Bence 11., Nyári István 12.

Vadászreflex íj kategóriában:

1. helyezett lett: Zoboki Csenge, Kövecses Zsuzsanna

2. helyezett: Tamáskovics Gyula

További helyezések: Balanyi Sándor 4., Bense László 7. helyen végzett.


A három forduló összesített eredménye alapján a következő bajnoki eredmények születtek:

Pusztai íj kategóriában:


Bajnoki 1. helyezettek: Zoboki Botond, Kovács Máté, Keserű Szilvia, Kurucz Orsolya, Szeibert Imre, Bicskeiné Csányi Mária

Bajnoki 2. helyezett: Tóth Mihály

Bajnoki 3. helyezett: Kis Csaba

További bajnoki helyezések: Patyi Norbert 4., Boldog Bence 5. lett.

Vadászreflex íj kategóriában

Bajnoki 1. helyezett: Zoboki Csenge

Bajnoki 3. helyezett: Balanyi Sándor lett.


A következő hétvégén, szeptember 12-én a Koppányok 4 fős csapata utazott Turulmezőre, örömíjász versenyre, amely jó edzőmérkőzés számukra.

Eredmények:

Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge 1., Balanyi Sándor 80,7 %-os teljesítménnyel a középmezőnyben végzett.

Pusztai íjjal: Fekete Katica 1., Bicskeiné Csányi Mária 3. helyen végzett.

A világjárvány a Koppányok csapatát is megviselte. Edzések és rendezvények maradtak el, anyagi források apadtak el. Viszont nyár végére a Koppányok tűzmadara újra szárnyalt, és minden eddiginél nagyobb erővel és összetartással végezte a dolgát, ami iránt sziklaszilárd elhivatottságot érez. Vannak tervek a jövőre nézve is, azonban ezekről majd később szólnak a beszámolók.

Kis Mónika
Koppány íjász
   

Kövessen minket a Facebookon is!