Sport 2021. szeptember 14. 11:00

Félegyházi fiúk kadett csapata az Országos Főtáblán

Képgaléria
Félegyházi fiúk kadett csapata az Országos Főtáblán
A Félegyházi Térségi Sportiskola kadett fiú kosárlabdacsapata is kvalifikálta magát az ország legjobb U16-os csapatai közé, miután a szeptember 11-én és 12-én csoportharmadikként zárta a selejtező tornáját.

Simon Zoltán edző beszámolója:

– A félegyházi fiúktól  lévén hogy nagy többségük egy illetve két évvel fiatalabb a korosztályánál – nem volt reális elvárás a csoportból való továbbjutás.

Első napon rögtön két „nagyágyúval” találkoztak. A szegedi SZEDEÁK és a budapesti MAFC csapata is az országos szűk elithez tartozik, évtizedek óta szereplői a honi utánpótlás országos döntőinek. Sokat lehet tanulni tőlük játéktudásban, szervezettségben.

A SZEDEÁK ellen őszinte, egészpályás védekezésre épülő taktikával – a nagy különbség ellenére – egy értékes eredményt értünk el. A korkülönbség okozta fizikai és tapasztalatbeli, tudásbeli különbség mindvégig érzékelhető volt, a félegyházi fiúk azonban ezen a mérkőzésen is megmutatták, nem véletlenül voltak a tavalyi serdülő sikerek.

A délutáni, MAFC elleni mérkőzésen egy teljesen más taktikával léptünk a pályára. Ráadásul nehezítette dolgunkat több játékosunk kisebb-nagyobb sérülése is. Fontos szempont volt, hogy minden játékos megfelelő játékidőt kapjon. Az első negyed kimagasló teljesítménye után a két csapat közötti különbség folyamatosan nőtt, így végül egy komoly különbségű vereséggel zártunk. De akkor már mindenki tudta, a másnapi, Budapest Basket elleni mérkőzésünk dönt a továbbjutásról.

A mérkőzés elejétől kezdve érződött a feszültség a játékosainkban, sok apró, bosszantó hiba csúszott a támadó-védő rendszerünkbe. Az igazi áttörést a második félidő hozta, amikor is már helyenként extra dolgokat láthatott a közönség. Mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, ettől is ennyire értékes a győzelem, illetve ezzel együtt a főtáblára jutás.


Eredményeink:

SZEDEÁK „A” – Félegyházi TSI   111 : 53

MAFC „A” – Félegyházi TSI   96 : 16

Félegyházi TSI – Budapest Basket 110 : 50


– Elsődleges célunk a hétvégén a tisztes helytállás volt. Az, hogy az ország legjobb 32 csapata közé kerültünk hatalmas siker, de ugyanakkor egy hatalmas feladat. Nagy lehetőséget kaptunk, hogy ebben az évben nálunk erősebb csapatok ellen tanulhatunk, fejlődhetünk, és ha így lesz még szebb eredményekre leszünk képesek. Büszke vagyok a csapatomra! – Simon Zoltán, vezetőedző


A csapat tagjai: Farkas Levente, Fehér Péter, László Kerecsen, Abonyi Ákos, Seeberger Martin, Horváth Benedek, Kis Domonkos, Várkonyi Bence, Kósa László, Trifont Roland, Bán Péter, Kapus György, Bozó Maximilián, Kószó Dániel, Szabó Milán játékosok, Ficsór Mihály statisztikus.

Információ, kép: Simon Zoltán

G. Z.
  

Kövessen minket a Facebookon is!