Sport 2021. október 19. 08:00

Már készül a félegyházi büszkeségeink képtára

Már készül a félegyházi büszkeségeink képtára
„A Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság azzal a céllal jött létre 2013-ban, hogy a helyi értékeket összegyűjtse. A sportteljesítmények kategóriában a félegyházi születésű olimpikonok is helyet kaptak az értéktárban” – mindezt Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója mondta el a két évvel ezelőtti avatón. Idén augusztusban már a Legendás edzők, legendás testnevelők címet viselő képtárat is felavatták.

Borítókép: a 2019-ben felavatott olimpikonok képcsaronkának részlete
Fotó: G. Z. 


A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. a már meglévő képcsarnok mellett keresi azon félegyházi sportolók fényképeit
sportpályafutásuk rövid ismertetésével akik a múltban Európa-bajnokságokon, világbajnokságokon szerepeltek. Ennek megvalósításához kérik az egyesületek és a civilek segítségét, közösen tervezve az olimpiai és nem olimpiai sportágak kiemelkedő versenyzőinek bemutatását, mint például fogathajtás, sakk, íjászat, küzdősportok, ökölvívás, birkózás, egyéni és csapatsportok.

Beadási határidő: október 29., péntek

További információ kérhető Iványi Ferenc programiroda-vezetőtől a 06/20 376-3620-as telefonszámon, hétköznap 8 és 16 óra között.
    

Kövessen minket a Facebookon is!