Sport 2021. szeptember 18. 14:00

Európa-bajnokságra utazik Laura és Kolos

Európa-bajnokságra utazik Laura és Kolos
A két remek félegyházi triatlonista, Papp Laura és Trungel-Nagy Kolos Ifjúsági Európa-bajnokságra utazik szeptember végén. A megmérettetés Törökországban, Alanyában lesz szeptember 30. és október 3. között.

Kornokovics Györgyi, a 3K Kiskun Kerékpáros Klub Sportegyesület edzője elmondta, hogy 8-10 év munkája van ezekben az eredményekben. Óriási dolog ez mindenkinek. Ezért dolgoznak.

Györgyi hozzátette, hogy ő régóta mert álmodni hasonlóról és ez most beigazolódni látszik. Eljutottak a fiatalok arra a pontra, ahol már a sport prioritást élvez. Laura ettől a tanévtől a Móra Ferenc Gimnázium
magántanulója, Kolos nagyon szerencsésnek érzi magát, hiszen az iskola teljesen támogatja sportkarrierjét és mögötte áll mindenben. Ő állatorvos szeretne lenni a későbbiekben.

Az Európa-bajnokságot nagyon fontos versenyek előzték meg Tiszaújvárosban, Pécsett és Lengyelországban. Mindenhol remek eredmények születtek a két sportolót illetően, így egyenes volt az út Törökországba.  Kolos bizakodó a bajnokság kimenetelét illetően, úgy véli, hogy mindent megtett eddig is és ezután is a jó eredményért. Laura saját bevallása szerint izgulósabb típus, de természetesen ő is bízik a legjobbakban.

Feszített tempójú a felkészülés. Hetente 15 edzéssel készültek a versenyre, a kiutazás közeledtével ez a szám heti 10-re, majd rövidebb edzésekre és több nyújtásra redukálódik. Az edzések mellett az étkezésre is nagyon szigorúan kell figyelni, minőségi, fehérjedús táplálkozás és szénhidrát-töltés a cél. Györgyi elmondta, hogy nagy szerencséje van Laurával és Kolossal, hiszen nagyon céltudatosak, fegyelmezettek, így fizikálisan, mentálisan is maximálisan felkészülve kezdik meg Európa-bajnokságbeli szereplésüket.

Z. A.
    

Kövessen minket a Facebookon is!