Sport 2021. szeptember 26. 19:25

Újabb félegyházi birkózó lett országos bajnok!

Képgaléria
Újabb félegyházi birkózó lett országos bajnok!
Az elmúlt hétvégén rendezték a fiú szabadfogású birkózó diákolimpiai bajnokságokat. Szeptember 17-én Orosházán a diák korosztály – 12-13 évesek – léptek szőnyegre és nagyszerű félegyházi sikereknek örülhettünk.
 
A 38 kg-os súlycsoportban Hideg Balázs diákolimpiai bajnok lett úgy, hogy ő a legfiatalabb a kategóriájában. Balázs már sokszor bizonyította tehetségét, több érmet is nyert eddig országos bajnokságokon, de ez az első alkalom, hogy bajnokként felállhatott a dobogó tetejére. Bízunk a további sikeres folytatásban, amire biztosíték a remek családi háttér és kimagasló szorgalma.

Ezen a versenyen többen is kiváló eredménnyel végeztek: Bárány-Almási Tamás és Szécsényi Kornél is dobogóra állhatott, mindketten bronzérmesek lettek, míg Tapodi Norbert az ötödik helyen végzett. Nagy Máté két győzelem és egy vereség után egy sajnálatos sérülést szenvedett, így a 7. helyen fejezte be a versenyt.

Szeptember 18-án, szombaton a serdülők – 14-15 évesek – Hajdúszoboszlón próbáltak szerencsét, ahol a +85 kg-osok között Bátyai Dorián ötödik lett.

Diákolimpiai bajnokság

Szabadfogás -38 kg bajnok: Hideg Balázs Kiskunfélegyháza, Batthyány Lajos Általános Iskola 6.a osztály. Testnevelő: Kis Barbara
 
-69 kg: 3. Bárány-Almási Tamás József Attila Általános Iskola
 
-85 kg: 3. Szécsényi Kornél Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola
 
-63 kg: 5. Tapodi Norbert Fülöpjakabi Általános Iskola
 
+85 kg: 5. Bátyai Dorián Budapest, Weiss Manfréd Technikum
 
Edzők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András és Polyák Dániel
     

Kövessen minket a Facebookon is!