Csányi József 2022. január 3. 09:00

Csányi József polgármester újévi köszöntője

Csányi József polgármester újévi köszöntője
Kedves Félegyháziak! Régi hagyományként köszöntjük Magyarországon az új évet a Himnusszal. Ezzel részben  lezárjuk az Óévet és részben megnyitjuk az új évet, amely új reményekkel, elvárásokkal és feladatokkal tölti meg mindennapjainkat.

Az elmúlt években sem volt ez másképpen, számos kívánságot, reményt fogalmaztunk meg az új évvel kapcsolatban, bízva abban, hogy ezek valamilyen formában teljesülni fognak. Azonban be kell látnunk, az élet és a pandémiás helyzet olyan kihívásokkal állított szembe bennünket, amelyre talán csak nagyszüleink emlékeznek a világháborús időszakból. Számos kétség, talán néha reménytelenség és kilátástalanság is megbújt szívünkben, nem látva a holnap reménységét. De a magyar ember természetében adódik, hogy minden rosszon, nehézségen túljut, és mindenben képes megtalálni a jót, mindenből kihozni a legjobbat.

Így visszatekintve az óévre elmondhatjuk, hogy számos kétséggel és bizonytalansággal indultunk neki, mégis a szorgalom, az önbecsülés, az egymásba vetett hitünk, az összefogás erejének összessége eredményekké kerekedett és már az év közepén láttuk, idén is számos feladatot el fogunk végezni és számos olyan eredményt tudunk felmutatni, amely később, mikor az évet értékeljük mindenképpen a jó meglátása felé fordítja a többséget. Talán a vírushelyzet év közepi enyhülése is sokat segített, hiszen ismét tudtunk rendezvényeket tartani, ahol a városban elő családok, barátok és közösségek ismét tudtak találkozni és a normalitás egyre nagyobb teret adott a Félegyháziaknak. Időnként, ami sokaknak természetes volt, nekünk azért is keményen meg kellett dolgozni, hiszen valamennyi intézményünk rendben tudott működni és el tudta látni feladatát. Majd fokozatosan ismét el tudtak indulni a fejlesztések, és a város különböző pontjain újra megkezdődhettek a beruházások, ami úgy gondolom, mindenki számára igen biztató jelnek tűnt.

Természetesen mindig találunk olyan dolgokat is, amelyeken szeretnénk még változtatni, de pontosan ezért van az új esztendőbe vetett hitünk és a hozzá fűzött reményeink, elvárásaink, amelyeket az új esztendő mind mind magában hordozhat. Azt pedig már most tudjuk, hogy a 2022-es év ismét mozgalmas lesz városunk és hazánk életében, hiszen számos olyan fejlesztés és beruházás fog megtörténni, amelyek hosszú évtizedek adósságaként tornyosul a város fölé.

A 2022-es év mozgalmasnak ígérkezik más szempontból is, hiszen áprilisban a parlamenti választások esedékesek, amelyhez kívánok mindenkinek megfelelő higgadtságot, kellő bölcsességet és mértékletességet, azon értékek megtartásával, amelyet az elmúlt immár 7 évben visszahoztunk városunkba. Ezúton is kérek mindenkit, hogy a politikai önös érdekeit félretéve a várost és annak fejlődését tartsa szem előtt! Hiszem, hogy városunk azon az úton halad, amelyet érdemes tovább követni és ezen szellemben sikeresek leszünk továbbra is.

Ezúton kívánok minden Félegyházi lakosnak elsősorban egészségben, de sikerekben gazdag boldog új évet is.

Isten áldja Magyarországot és Kiskunfélegyházát 2022-ben is!

Csányi József polgármester
         

Kövessen minket a Facebookon is!