Egészségügy 2022. január 29. 08:00

Ingyenes diétás tanácsadás

Ingyenes diétás tanácsadás
Díjmentes lehetőséget kínál a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda mindazoknak, akiknek valamilyen étkezési, diétás tanácsadásra van szükségük. Csütörtökönként ingyenes konzultációra nyílik lehetőség a Korond utcai irodában, az Egészségközpont negyedik emeletén, ahol Szalontai Enikő dietetikus várja az érdeklődőket.

Jellemzően akkor jelentkeznek a páciensek, amikor már valamilyen probléma jelentkezett: ez lehet cukorbetegség, elhízás, emésztési problémák, ételallergia – tudtuk meg a dietetikustól.  Szalontai Enikő hozzátette: ezeken a meghirdetett, csütörtöki napokon táplálkozási tanácsokkal látják el a hozzájuk fordulókat, egyéni konzultáció keretein belül. Évről-évre egyre több a megkeresés, a legtöbben fogyni szeretnének. Sok kisgyermekes család is kér segítséget, hiszen már gyermekkorban sok esetben jelentkezik ételallergia, intolerancia.

A szakember szerint nagyon pozitív hozadékai vannak ezeknek a találkozásoknak, mivel egy ember táplálkozásában elindított pozitív változás sok esetben az egész családra jó hatással van: ők is követik a tanácsokat.



Szalontai Enikő egyébként az élvezetes táplálkozást tartja szem előtt úgy, hogy közben egészséges is legyen. Elmondta, hogy sokszor nagyon kicsi változtatásokkal elérhető, hogy egy étel alacsonyabb kalóriatartalmú, táplálóbb legyen. Például a farsangi időszakban a fánkot sem feltétlenül kell kihagyni az étrendünkből: lehet kevert liszttel készíteni, kevesebb cukor hozzáadása mellett, akár sütőben, zsiradék nélkül sütve is ízletes édességet kaphatunk, lényegesen kevesebb kalóriával. Azt azért hangsúlyozta, hogy a fogyáshoz nagy türelemre és kitartásra van szükség!   

Megtudtuk azt is, hogy az idei év tervei között csoportos alkalmak is szerepelnek, amikor például főzőtanfolyamot szerveznek, vagy cukorbetegeknek nyújtanak segítséget a számukra megfelelő szénhidrát fogyasztáshoz, és annak kiszámolásához.

Z. A.
               

Kövessen minket a Facebookon is!