Dr. Ónodi Izabella 2022. február 8. 16:00

Egymillió forintot adtak át az Életmentő üveg kampány zárásaként

Képgaléria
Egymillió forintot adtak át az Életmentő üveg kampány zárásaként
Sajtótájékoztató keretében összesen egymillió forintot adtak át február 8-án az Életmentő üveg kampány zárásaként két kiskunfélegyházi családnak. A térség, egyúttal Magyarország második legnagyobb hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, a DTkH Nonprofit Kft. ezúttal is vállalatcsoportjának tagjaival, a Csongrádi Víz- és Kommunális Nonprofit Kft.-vel, valamint az FBH-NP Nonprofit Kft.-vel közösen bonyolította le nagyszabású üveggyűjtő kampányát. A befolyt összeget a koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására, Kiskunfélegyháza önkormányzata számára ajánlják fel a társaságok.

A sajtótájékoztatón megjelent Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Versegi László, a Csongrádi Víz-és Kommunális Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Ónodi Izabella, a kiskunfélegyházi Művelődési és Szociális Bizottság elnöke, a Sorsocskák – a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Juhász László, a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának vezetője.

Bajzák Andrea, az önkormányzat ifjúsági referense, a kampány helyi koordinátora ismertette, hogy városunkban két időszakban folyt a gyűjtés: 2021. december 27. és 2022. január 3. között, illetve január 10. és január 23. között. Korábban, 2017-ben hasonló gyűjtés eredményeként egy félautomata defibrillátort kapott városunk, amit a buszpályaudvaron helyeztek el. A mostani gyűjtést a pandémia miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére indították.

Csányi József hangsúlyozta, hogy a nehézségek ellenére, amit a járvány okozott, városunk próbált helytállni és több ezer családnak és magánszemélynek segítettek azok leküzdésében. Védőeszközöket gyártottak, gyógyszereket szállítottak ki, gyűjtéseket szerveztek. Ezek a gyűjtések nem lehettek volna sikeresek, ha az önkormányzat magára marad. Segítő partnerek kellettek hozzá, olyan emberek, mint a jelen lévő Agatics Roland ügyvezető, akivel az önkormányzat kereste a lehetőséget a segítségnyújtásra.

Agatics Roland kiemelte, hogy a DTkH Nonprofit Kft. fő küldetése a fenntartható fejlődés, amelynek eszköze a körforgásos gazdaság. A begyűjtött hulladék minél nagyobb részét szeretné hasznosítani. Ezt a célt szolgálva és emellett is, a vállalatnak nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás.

– Azt gondolom, hogy mind a vállalatunknak, a munkavállalóinknak, a csapatnak nem egy lehetőség a társadalmi szerepvállalás, hanem ez nekünk kötelességünk is – mondta. Hozzátette: olyan nagy volt az első gyűjtésnél tapasztalt lakossági aktivitás, hogy januárban még egy időszakot nyitottak meg, hogy minél több hulladékot tudjanak begyűjteni.

– Szeretném megköszönni Kiskunfélegyháza lakosságának, polgármester úrnak és mindenkinek, aki ebben szerepet vállalt, hogy ilyen nagy aktivitással vett részt a gyűjtésben. Ezzel szeretnénk segíteni bajba jutott családokon, e célt szolgált a gyűjtési akció és ennek eredményeként a Sorsocskák – a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak egymillió forintot szeretnénk adományozni – mondta.

Az esemény zárásaként Agatics Roland, Csányi József és dr. Ónodi Izabella átadta a pénzadományt a Hostyánszki és Krizsán családnak.  

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
            

Kövessen minket a Facebookon is!